Herkes uyanmıştı ama ben bir türlü uyanamamıştım ve herkes bağırışlar içindeydi, birbirlerini suçlamalarla birlikte itip kakıyorlardı. Gece uyanmış, yerinden kıpırdamıyordu, benim başımda saçlarımı okşuyordu ve ellerimi sanki kaybolacakmışım gibi sımsıkı tutuyordu. Sarı saçlı kız Gece'nin yanına gelip "Sen ne yapıyorsun, bizi buraya tıkayan sen misin?" diye Gece'yi suçlamaya başladı. Herkes Gece'ye yürümeye başladı, ben de Gece'nin ellerini sıktım ve uyandım. Gece bana göz kırptı bir şey olmaz ya da karışma diye... Etrafta sanki bir koku vardı, çok değişik bir koku. Gece sonunda konuştu: "Ben bir şey yapmadım, sadece sevgilimi izlemek çok güzel." dedi. Ben Gece'ye sarıldım ve kulağıma, "Seni seviyorum gece olunca parlayan kadın." dedi...

Sonra hemen bir ses duyuldu ve herkes elini cebine attı, çantasına baktı. Hiç kimsenin telefonu yoktu, garip koku etrafa daha çok yayıldı ve benim gözümü sadece siyah, kıvırcık saçlı çocuk korkutuyordu. Elini cebine dahi atmadı. Ben yanına gidip iyi misin diye sormak istedim ama o garip koku çocuğun üstüne sinmişti, sarı montunda kan lekesi vardı. Ben, "İyi misin?" diye sordum, bana sadece kafasını salladı. Ona yeniden, "Bir şey mi oldu?" diye sordum ve bana, "Uyandığımda elimde kanlı bıçak vardı, otobüsün diğer tarafında ise ölü otobüs şoförü vardı ama ben hiçbir şey hatırlamıyorum ve hiçbir şey yapmadım, ben masumum." dedi.

"Tamam, sana inanıyorum ama kimseye bahsetme buradan, neyin içinde olduğumuzdan haberimiz yok, herkes düşman gözüyle birbirine bakıyor. Merak etme, bu unutuldu bitti."

"Tamam. Teşekkürler."

"Rica ederim, bu arada ben Hilal."

"Memnun oldum Hilal, ben de İpek.

"Ben de memnun oldum."

İpek'in elinden yavaşça tutup kaldırdım ve Gece'nin yanına gelip oturduk. Gece elimi tutuyordu, etrafa bakıyordu ya da herkes birbirine bakıyordu. Tam sekiz kişiydik, en sonunda biri ayağa kalktı ve sesini düzelterek "Arkadaşlar, birbirimizi tanımıyoruz, neredeyiz, hiçbir fikrimiz yok, herkes bu bataklıkta ve çıkış yolu arayacağız, önce birbirimiz tanıyalım. Ben Miraç..."

"Ben Deniz."

"Ben Bulut."

"Ben Gönül."

"Ben Helin."

"Ben İpek."

"Ben Hilal."

"Ben Gece."

...

Tanışma faslını hallettik, o kadar zaman geçmişti ki herkes uykuya dalmıştı, etrafta uluma sesleri...