İş Sanat, 2017 yılından bu yana müzik, sahne sanatları, plastik sanatlar, tarih, müzecilik ve arkeoloji alanlarında faaliyetlerini sürdüren bir platform. İş Sanat’ın gelenekselleşmiş dinletilerinin yeni konuğu ise Sabahattin Ali hikayeleri.


Edebiyatımızın önemli isimlerinden Sabahattin Ali'nin üç hikayesi "Gece Kapladı Her Yeri" ismiyle sahnelenecek. Dinletide yazarın çaresizlik, hüzün ve sevgi temalarını işlediği Hanende Melek, bir aşk hikayesi olan Gramofon Avrat ile halk öyküsü Hasan Boğuldu hikayeleri yer alıyor. 'Gece Kapladı Her Yeri' dinletisi Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından seslendirilecek. 


Dinletinin ilk gösterimi 19 Nisan saat 20.30’da yapılacak ve sezon boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinden izlenebilecek. 


İş Sanat daha önce Cahit Sıtkı Tarancı, Sait Faik Abasıyanık, Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Haldun Taner, Gülten Akın gibi önemli isimlerin de dinletilerini sahnelemiştir. İzlemek isteyenler sezon sonuna kadar İş Sanat'ın YouTube kanalı ve internet sitesinde bulabilirler.


Fotoğraf ve Haber Kaynağı:  https://www.issanat.com.tr/




Hazırlayan: Ezgi Karaman