Hem yaz tatili yapmak hem de birbirinden ilginç kitapları görüp okumak, yazarlarla söyleşide bulunmak yapmak isteyenler için güzel bir seçenek bence.... Dikili, İzmir'in kuzeyinde yer alan güzel bir ilçe. Birden fazla mavi bayraklı plajları var. Kültür ve sanata önem veren ilçelerden biri.


Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Dikili Kitap Günleri, "Aydınlık bir 100 yıla doğru Türkiye" temasıyla 20 Temmuz'da başlayacak.


20-28 Temmuz tarihleri arasında Dikili 75. Yıl Parkı'nda düzenlenecek olan fuar, 50 yazar, edebiyatçı ve gazeteci ile deneyimli siyasetçiyi 9 gün boyunca 23 farklı söyleşi ve imza gününde kitapseverlerle buluşturacak. Dikili 3. Kitap Günleri'nin onur konuğu olarak 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ katılacak.


Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Bu da ancak okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini aşılamakla mümkündür. Kitaplar, bilgiye açılan kapılar, ufkumuzu genişleten araçlardır. Gençlerimizi okumaya teşvik ederek, daha güçlü, daha bilinçli bir toplum inşa edebiliriz.


Dikili 3. Kitap Günleri, kültür ve sanatın, edebiyatın ışığında buluşmamıza vesile olan önemli bir etkinlik. Kitap Günleri sadece kitapları ve yazarları bir araya getirmekle kalmayacak, aynı zamanda düşüncelerin ve hayallerin paylaşılmasına da vesile olacak.


Her bir kitap, yazarının dünyasına açılan bir pencere, her bir okuyucu ise bu pencereden içeri giren bir misafirdir. İşte bu yüzden, edebiyatın gücüne inanıyor, kitapların aydınlattığı bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.