Kaba saba sözler. Aklım bir karış havada. Aptalsın. Aptalım. Aptalız. Geri çekildikçe ölüyorsun. Farkında mısın bazı şeylerin, farkında olmasın. Ölümden alıkoymak. Yardım mı ediyorum? Etmemeliydim. Kayıp bir düş. Kaybolmuş hatıralar, nerdesiniz? Sokaklar gecenin karanlığıyla bütünleşti. Ay, güneşi yansıtmaya başladı. Tütünün dumanı beni engeller oldu. Gözüm ağrıyor... 

Önce sen, sonra ben. Aldanmak ne kötü. Tekrar döneceksin. Ben kaçacağım. Kararlıyım artık, uzaklaşacağım. Kendimi kandırmıyorum, yanımdaki bira şişelerinin üstüne yemin ederim. Odalar sessiz. Tirat çeviriyorum aynadaki insanla. Hoşuma da gitmiyor değil bazen. Gülünç bir durum. Eğleniyorum. Etraf çok sessiz. Dans ediyorum, müziği duymuyor musun? Boş bir bank. Aslında dolu. Ben oturacağım birazdan. Gitmeden doldurdum orayı. Bir savaş esiri. Karşımdasın, görüyorum. Her yerin kan içinde, ne oldu sana? Yardım etmemi ister misin? Kendime yardım edemem ki ben. Dur bekle, geliyorum. Kendime gidemem ki. Zihnim çok dolu. Karşımdaki kim? Tanışıyor muyuz? Ellerim ağrıyor. Kollarım tutmuyor. Düşündükçe yazıyorum. Yazmak istedikçe düşünüyorum. Kaçmak istiyorum. İstiyor muyum? Kandırıldım. 

Sokrates konuşuyor, dinleyin beni. Konuşmalarımı kesmeyin. Söylediklerimi iyice dinleyin. Öyle aptalca cümleler kurup kendimi düşürmem ben. Biliyor musun, dışarıda yağmur yağıyor. Merakını gidermek istiyorsun, biliyorum. Her odada farklı kişi. Ben farklı. Az sonra farklı. Dışarısı benden de farklı. Köpek konuşuyor. Dediklerini anlıyor musun? Anlamak istiyor musun? Ben istiyorum. Bazen merak ediyorum. Belki benimle konuşmak istiyordur. Çok saldırganlar ama. Ben anlam veremiyorum. Neden insancıl şekilde karşılık vermiyorlar ki? Sabah oldu. Fecir ne güzel gözüküyor. Bulutlar çok net. Sanki resim çiziyorlar. Evet, anlam verebiliyorum. Bir şey anlatıyorlar bana. Bir at var sanki. Koşuyor gibi de. Nereye koşuyor ki? Karşısında da bir duvar var gibi. Engel oluyor koşmasına. At aldırmıyor gibi. Dur! koşma, koş ya da. 

Yaklaşık yarım saat önce düşündüklerim neden hala aklımda? Düşünmek istemiyorum ki onları. Engel olamıyorum ama kendime. Nasıl engel olabilirim, biliyor musunuz? Tütün keyif vermiyor artık. Kahvem ne güzel duruyor uzaktan. Yudumlamak istemiyorum. Bozmak istemiyorum güzelliğini. Azalsın istemiyorum o güzellik. Dışarıdan sesleniyorlar sanki bana. Gitmek istemiyorum yanlarına. Aptallar, anlamıyorlar beni. Ben anlayabiliyorum sadece kendimi. Aslında bazen anlayamıyorum. Olsun anlamak istiyorum. Ne kadar çok tekrar ettim o kelimeyi, anlayamadım. 

Islanmak istiyorum dışarıda. Kıyafetlerim çok güzel. Yeni kombinimi beğendin mi? 

Duyuyor musun sen de sesleri? Duymak istemiyorsan bahane üretme bana. Kaçmak mı istiyorsun? Kaçtıkça nereye varıcaksın ki? Ne güzel bahar geldi. Mavi kelebekler uçuşuyor havada. Tek günlük ömürlerini bize güzelliklerini sergileyerek geçiriyorlar herhalde. Farkındalar mı acaba? Ölümlerden en güzeli. Ben beğendim. Ben de mavi kelebeğim. Güzel miyim? Evet, güzelim.