Ben bir kadındım aslında; mavi denizleri gözlerinde taşıyan, beyaz gökyüzünü teninde taşıyan ve serin rüzgarları saçlarında saklayan ben bir kadındım…

Çok seviyordum onu aslında, deliler gibi hani ama bizim burada sevmek yoktu; kaderin, nasibin sen doğmadan yazılırdı. Ailen en çok başlık parasını verene satacaktı seni. O köyün en yakışıklısıydı bir kere, konuşmak için canımı veririmdim ama yaklaşamıyordum. İzlediğim filmlerdeki gibi değildi, nasıl kendimi ona belli edebilirdim ki nasıl yapabilirdim bunu?

Bu akşam köydeki düğün benim için bir fırsattı onunla konuşabilmek yaklaşmak için köydeki düğünler sergi panayırdı aslında anneler babalar kızlarını sıkmazlardı düğünlerde ne kadar kendilerini gösterseler o kadar çok başlık parası gelecekti. Ama bunları hiç düşünmüyordum ben tek istediğim onunla konuşmaktı yaklaşmaktı.

Düğün çoktan başlamıştı bile halay davul zurna ve yanımda o heyecandan kalbim fırlayacak gibi elimden tutuyordu ve halay çekiyorduk sıkıca şıktım elini yüzüme bakıp gülümsedi çok utanmıştım halaydan çıkıp koşarak evin arkasına gittim peşimden geldiği hissetmiştim ama kimse görmemeliydi .Birden sırtımdaki eli hissettim.

Gözlerimi açtığımda dağdaki ağacın dibinde buldum kendimi güneş yüzünü göstermeye başlamıştı kimse yoktu yanımda ve nasıl geldim ben buraya ne oldu bana bacaklarım üşüyordu ve tuhaf bir ağrı. Ne oldu bana böyle nasıl geldim buraya neden altım çıplak ve bu kan . Tek hatırladığım sahne gözlerimin önündeydi bayılmıştım ve onun kollarındaydım beni taşıyordu.

Bu da kim bana doğru koşan biri gün açmaya başlamasına rağmen görünmüyordu kim olduğu üstümü zar zor toparlayabildim ama göz yaşlarıma hakim olamıyordum aylardır hayalını kurduğum adam hayatımı mahvetmişti tecavüz etmişti ve yoktu. Bu gelen bu bir asker bizim köyden biri değil. Bacım günlerdir seni arıyoruz ne oldu sana böyle kim yaptı bunu sana çabuk toparlan tüm köylü seni arıyor seni böyle görmesinler. Bacım seni öldürürler bir şeyler yapmalıyız.

Evet beni öldürürler çünkü ben bir kadınım sevmeyi hak etmeyen bir kadınım. Sadece küçük bir zevk için bu hallere getirilen bir kadınım.

Artık çok geçti askerin çabası işe yaramamıştı babam elinde silahla arkamda durdu ve tek bir kelime sen artık kirlenmiş bir kadınsın benim kızım olamazsın ve günler önce yerinden çıkacakmış gibi atan kalbim artık hiç atmıyordu babam onu durdurmuştu. Çünkü ben artık bir kadındım kalbim artık atmamalıydı.

Sevmek işte kimine göre sol yanında atan kalbin yerinden çıkacakmış gibi atması kimine göre de acı çekmemek için tek bir kurşunla atışının son bulması benimde öyle oldu işte çok sevdiğim iki adam biri kalbimi attırırken diğeri de o kalbimi durdurdu. Oracıkta gömdüler beni ne annem vardı nede babam kimsem yoktu benim yada ben öylemi biliyordum. Neden kimse ağlamadı peşimden. Annem gelinliğimi neden yaktı .Ağacın dibine gömdüler beni üzerimdekilerini çıkarmadan annem gelinliğimi yaktı diye sarmadılar kefenime yada. Babam demişti ya sen kirli bir kadınsın kirli olduğum için sarmadılar beyaz kefenimi. Öylece attılar kazdıkları kuyuya saçlarım annemin uzattığı saçlarım her sabah ördüğü saçlarım onları kuma toprağa buladılar gözlerimdeki mavi artık yok olmuştu toprak maviliği kapatmıştı. Ben artık şimdi kirlenmiş bir kadın oldum babam.