Eğlenceli resimleri, ilgi çekici hikayeleri ile 52 bilim ve sanat insanının hikayelerini barındıran bu kitap; Sadece gece okunan mürekkebi icat eden Cabir, bitkilere fısıldayan dahi: Dineveri, ilk kadın rektör Fatıma el-fihri, notaların sağır dehası Beethoven, okulu sevmeyen fakat bilim aşkı ile yanıp tutuşan Marconi, bilim uğruna ölen kadın Marie Curie ve birçok ismin ilham dolu hikayelerini barındırıyor.
Yaşadıkları zaman ve mekanlar farklı da olsa kafası değişik çalışan birbirinden farklı, birbirinden yetenekli isimlerin ortak noktasının tüm engellere rağmen keşfetme arzularını kaybetmemeleri, azimleri ve merak duyguları olması dikkat çekiyor.
Çizimlerine bakmaya doyamayacağınız, bilim ve sanat insanlarını ilgi çekici şekilde anlatan, çocuklar için eğitici, yetişkinler için zevkle okunacak bir atlas.
Çocukların merak duygusunu arttıracak, her türlü zorluğa ve engele rağmen keşfetmenin güzelliğini tattıracak, bilime ve sanata ilgi uyandıracak bu kitap, keşfetmeyi seven ve kafası değişik çalışan her yaştan insana hitap ediyor.
‘’Hesap makinesini kim buldu? Mikroskobu icat eden ilkokul mezunu kumaşçı kimdi? Heysem, bilim adamı olabilmek için niye deli numarası yaptı? Beethoven sağır olmasına rağmen nasıl senfoniler yazdı? Galileo niye ev hapsine mahkum edildi? Günde üç öğün yemek yemeyi, kristal bardakları ve gitarı icat eden dahi kimdi? Okuldan nefret eden Marconi nasıl Nobel Ödülü’nü aldı? Bundan 850 yıl önce su döküp havlu uzatan robotlar kimin eseriydi? İcatlarının çalınmasını engellemek için notlarını tersten yazan mucit kimdi? Hypatia yaklaşık 1600 yıl önce dünyaya matematiği nasıl sevdirdi? Kafası değişik çalışan 52 isim, onlarca icat ve pek çok ilginç hikaye bu atlasta…’’
(Kitabın arka kapağından.)