Yara izinden tanıdım seni. Benimle aynı yerden incinmişsin belli. Sevilmemişsin, incinmişsin. Eskiden kanatlarının durduğu o muazzam boşluk ele veriyor kendini. Sana sarılıvermek geçiyor aklımdan, kendimi durduruyorum.


Kalbimin bulunması gereken yerdeki o muazzam boşluğu hissediyorum. Sızım sızım sızlıyor. Çok acıdı bir zamanlar ben de söküp attım. 


Şimdi ihtiyaç duymuyor muyum? Duyuyorum tabii. Özellikle acıklı aşk filmleri izlerken, bir türlü ağlayamıyorum, ağırıma gidiyor bu bazen. Ağlayan insanları görünce hemen burnumun direği sızlardı, şimdi boş boş bakıyorum yüzlerine. Ayna karşısında ağlama taklidi yapıyorum, nasıl kötü bir taklit, görsen utanırsın. Ben utanmıyorum.


Bence sen de denemelisin. Ağlama taklidini değil canım, kalbini söküp atmayı diyorum. Kalpsizsen bu dünyada yaşamak daha kolay, çalışmak daha kolay. Eskiden akşam haberlerinde bile gözlerim dolardı. Şimdi öyle rahatım ki.


Sevmek mi? Sevmek kalpsizler için maalesef imkansız. Fakat inan ki sevilebiliyorlar, hatta daha fazla seviliyor insan kalpsiz olunca. Seviyormuş gibi de yapıyorum bazen. Ama ağlama taklidimden de kötü oluyor.


Yine de kalpsiz denilmesinden hoşlanmıyoruz orasını söyleyeyim. Kendi isteğiyle kalbinden vazgeçmiş veya kalbini reddetmiş diyebilirsin bizim için. Çünkü doğuştan kalpsizlerle karıştırılmak istemiyoruz. Tabii doğuştan olanlar çok katı, onlara benzetilmek istemeyiz.


Evcil hayvan besliyor muyum? Kalbim olmadan nasıl hayvan sevgisini yaşayabilirim? Tabii ki beslemiyorum.


Müzik, resim, tiyatro evet bunlardan da eskisi kadar keyif almıyorum. Nadiren Shakespeare bana eski duygularımı hatırlatır gibi oluyor. Ancak çok kısa süreliğine gerçekleşiyor bu. Sinek ısırığı gibi bir etki.


Yaşamın bunca güzelliğinin tadını çıkaramamak, sana matah bir şey değil gibi mi geldi? Haha güldürme beni. Sen o antika kalbinle yaşa o zaman. Bütün kahırlar, bütün kederler seni bulsun. İncinmeye, aldatılmaya devam et. Emin ol bir gün gelecek, pişman oldum istemiyorum artık bu kalbi, diyeceksin bana. O zaman tekrar görüşeceğiz seninle. O zaman tekrar görüşeceğiz.