Altı harf (6) Üç hece (3)

Ölüm sizi korkutuyor mu? Artık beni korkutmuyor, unutulacağımı bildiğim bir hayattan yok olmak... Evet gerçekten korkutmuyor. Diyeceğim şu ki sadece tanrıya vereceğim hesap beni ürkütüyor. Acımasızca bu bedene hapsolmuş ruhumun azat edilebilecek olması daha cazip geliyor. Diğer evrende her şeyin daha net olduğunu biliyorum -en azından anlatılanlar kadar-. Orada yapılan kötülükler cezasız, yapılan iyilikler ise mükafatsız kalmıyor. Adalet terazisi, haktan hukuktan bir haber olan, kendi başına gelmedikçe yapılan ahlaksızlığı meşru kılan birinin elinde değil. Şimdilerde sadece fiziksel olarak insanî görünümde olan mahluklar, en ağır suçları işlediklerinde bile bir alkış tutmadığımız kalıyor... Oysaki hep bir ağızdan ''Adalet!'' diye bağırmıyor muyduk? Bu ülkenin, şu şehri, şu şehrin şu ilçesinde adalet yok diyemeyiz. Çünkü günümüz yüzyılında, evrenin her yerinde, adalet sadece 6 (altı) harf ve 3 (üç) heceden oluşan, sözlük anlamında çok büyük değerler taşıyan ancak şimdilerde ağızdan basitçe çıkan, ''Nasılsın?'' demek kadar kolay bir kelime haline gelmiş durumda.


TDK

ADALET

1. Hak ve hukuka uygunluk; hak ve hukuku gözetme ve yerine getirme; doğruluk.

2. Adil olma durumu.


Bu fani dünyamızda haktan, hukuktan bir çekincemizin artık olmadığını, yapılan zalimliklere sessiz kalınmasından anlıyorum ancak kefenin adaleti?


Her şey apaçık ortadayken de o ele avuca sığmayan, fındık kabuğunu bile doldurmayan sebepleri kime, neyi, nasıl anlatacaklar?


Yoksa...

Eteği mi kısaydı, saat mi çok geçti, kuyruk salladığından mı yoksa çok cilveli olduğundan mı başına bunlar geldi?


Yoksa...

Kan davası olduğundan mı, bacına, karına bakış attığından mı, otobüste sana yer vermedi diye mi, senin park edeceğin yere park ettiğinden mi, seninle ayrılmak istediğinden mi toprağın altında?



''...Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir.


Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.''

-Uçurtma Avcısı



''Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da daima, bir kadını gösterir. Her zaman. Bunu hiç unutma Meryem...''

-Bin Muhteşem Güneş


-sadeceinsan