Zamanın topraktan çocukları oluyor, topraktan gelip zamanla büyüyorlar, sonra zaman onları yutuyor.



Kronos, Uranos (Gök Baba) ile Gaia’nın (Toprak Ana) en küçük erkek çocuğudur. Babası Uranos, evreni yönetmeye başlar ama gücünü kaybetmekten korkmaktadır. Kendi çocuklarını da tehdit olarak görmektedir, bu yüzden 6 erkek 6 dişi ola titan çocuklarını Gaia'nın rahmine geri sokar ve onları orada hapseder. Gaia, bu sırada hissettiği acıdan ve çocuklarının hapsolmasından dolayı Uranos'e çok kızar. Çocuklarının Uranos'e karşı ayaklanmalarını ister ama hepsi karşı çıkar.

Biri hariç: Kronos.


Kronos, Gaia'nın yaptığı bir orakla pusuya yatar. Uranos ve Gaia sevişmeye başladıklarında Kronos, babasının penisi yakalar ve orakla parçalara ayırır. Bu olaydan sonra Uranos gücünü kaybeder ve ortadan kaybolur.


Uranos'un kesilen penisi gökyüzünden denize düşer ve penisin denizi döllemesiyle oluşan köpüklerden aşk ve tutku tanrıçası Afrodit doğar.


Babasının yerine geçen Kronos, kız kardeşi olan toprak titanı Rhea ile evlenir. Kronos da babası gibi güç sarhoşu olur ve birinin çıkıp kendini alaşağı etmesinden korkar. Uranos, çocukları Gaia'nın rahmine geri soktuğu için Gaia ona pusu kurmuştu, o halde ben çocukları Rhea'nın rahmine sokmayayım, onları yutayım, benim bedenimde kalsınlar diye düşünür.

Ve Kronos bütün çocuklarını yutar. Ama Rhea bu duruma çok öfkelenir ve o sırada Zeus'a hamiledir. Annesi Gaia'dan yardım ister ve Rhea, Girit adasına gidip orada Zeus'u doğurur. Dönerken Zeus'u yanında götürmez, onun yerine bir taşı beze sarıp Kronos'a bebek diye yutturur. Bir süre sonra Zeus, Gritli orman perilerinin ona bakmasıyla büyür, genç bir delikanlı olur. Ve kardeşlerini nasıl kurtaracağını öğrenmek için Metis'e akıl danışır. Metis ona Kronos'un yanında hizmetkar olarak çalışmasını ve içkisine zehir karıştırıp onu kusturmasını söyler. Zeus bunu uygular, Kronos kusar ve tüm kız ve erkek kardeşlerini kurtarır.


Bu olaydan sonra tanrılar güçlerini Zeus'un önderliğinde toplarken Kronos da kendi takımını kurmaya çalışır ama birçok titan Kronos'un acımasızlığını bildiği için ona katılmayı reddeder. Kronos'a katılmak isteyenler Atlas'ın önderliğinde birleşirler ve tanrılarla titanlar arasında 10 yıl süren bir savaşın ardından tanrılar, titanlara galip gelirler ve evren; Zeus, Hades, Poseidon arasında paylaşılır.