Şu sıralar kafamda deli sorular var. Önce başarısız geçen hayatımı düşünüyorum. Nerede hata yaptım? Nasıl düzeltebilirim? Orada neden harekete geçmedim gibi sorular her an aklımda ve çıkmıyorlar. Aksi gibi düşünmek pek bir işe yaramıyor çünkü geçmişin cevabı yok. Üstüne üstlük düzeltilebilecek herhangi bir zaman yok.


Diğer yandan aklım biraz da mistik olaylarda ve var oluşlarda. Mesela, gerçekten kader işleyişi var mı? Yani insanlar birbirine bağlanmış mı? Öyle hikayeler duyuyorum ki gerçekten var diyorum. Hiç olmayacak insanların birbirine sıkıca bağlandığını ve ne olursa olsun hiç olmamış veya yarım kalmış yaşanmışlıkların herhangi bir çaba olmadan olduğunu görüyorum. bir başka açıdan ise bazılarının yaşadığı kaderin kötü olduğunu ve kader olgusunun neye göre insanları seçtiğini düşünüyorum.


Şu sıralar düşündüğüm diğer bir olgu da bu dünyadaki varoluş amacımın ne olduğu ile ilgili. Neden bu dünyadayım ve benim amacım ne? Bir amaç uğruna doğmuş olmalıyım. Bu eşsiz düzenin bir parçasıyım ve şu an çalışmıyorum. Nasıl ve ne şekilde çalışacağımı bulmam lazım. Buna geç mi kaldım, yoksa erken mi, bunu sorguluyorum.


Garip bir dönem içindeyim. Kendi dehlizlerimde kayboldum ve yolu bilmiyorum. Umarım doğru bir şeklide çıkabilirim.