Okurlar için bir not: Ekip adına yazdığım bu seride ilk olarak 'Mutlaka' kelimesinin uygun olmadığını düşünerek kaldırmak istedim. Şimdi de 'Eğitimcilerin ve' ifadesini kaldırıyorum. Çünkü 'Kendini Eğitmek İsteyenler' içinden çıkar eğitimciler. Kendini sürekli geliştiremeyen ve kişisel öğrenimini sürdüremeyen kişilerden eğitimci çıkmaz.



Dünya Okulu


Salman Khan – Dünya Okulu - Eğitimi Yeniden Düşünmek (Çeviren :Cem Akaş - Yapı Kredi Yayınları)


'Khan Academy'yi hiç duydunuz mu? Ücretsiz eğitim veren ve dünyanın birçok dilinde bizlere bilgiye ulaşma imkanı sunan ücretsiz bir site. "Eğitimde fırsat eşitliği için, herkese, her yerde, dünya standartlarında, ücretsiz eğitim." cümlesini prensip belirlediler.


Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan'ın 2012 yılında yazdığı kitabı bu eser. Khan'ın kendi eğitim reformundan ve eğitimin geleceği ile ilgili görüşlerinden derleyip yayımladığı bir kitap 'Dünya Okulu'.


Özellikle günümüzde de sıkça tartışılan 'gelecekte eğitimin nasıl olacağı' konusu üzerinde sıklıkla durmuş kitapta. 'Öğretmen-öğrenci, daha doğrusu öğrenen-öğreten ilişkisi neye dönüşecek; teknoloji, eğitimi nasıl etkileyip neye dönüştürecek' gibi birçok soruya yanıt arıyor kitap.


Ayrıca Salman Khan ve 'Khan Academy'nin kuruluş hikâyesini de öğrenmiş olacaksınız.

Keyifli okumalar...



Yazar: Abdullah Furkan Doğan