Kendini özel hissetmek istediğinde seni özel hissettiren insanlara sahip olmayı hak ediyorsun ancak kendini değerli, önemli, onaylanmış veya özel hissetmek için başka insanlara ihtiyacın yok. Hayatında kendini özel hissettirecek ilk kişi sen olmalısın. 

Sen kendin için fazlasıyla yeterlisin. Kendine fazlasıyla yeterlisin.

Herkes için orada olduğun gibi kendin için orada olmayı hak ediyorsun. Kendine her gün seni mutlu edecek şekilde davranmayı hak ediyorsun. Evine gidip kendini tatmin edebileceğin güvenli bir alana sahip olmayı hak ediyorsun.

Kırıldığını hissettiğinde kendini yeniden inşa edebilirsin ve umarım yıkılmanın çok cesurca olduğunu biliyorsundur. Duygular her zaman gerçek değildir, ancak çoğu zaman rehberlerimizdir.

Dinle, dinlen, derin nefes al. Belli bir şekilde hissetmek için kendine uyguladığın baskıyı bırak. Olduğundan farklı olmak için kendine yüklediğin yargıları bırak. Muhtemelen pek çok kez yatakta ağlayarak, kimsenin seni anlamadığını hissettiğin için yaşıyorsun bunu. Ama tahmin ettiğinden daha fazla insan seni anlıyor, anlayacak belki sadece henüz görmüyorsun yahut onunla ya da onlarla henüz tanışmadın.

Başkaları için yaptığın gibi her günün her saniyesinde kendine bakmayı hak ediyorsun. Bu kadar derinden hissetmen ve bu kadar derinden umursaman gerçek bir hediye ancak bazen tam tersini hissedebilirsin. Böyle hisseden ve önemseyen bizler çoğu zaman en yalnız hissedenlerizdir. Başkasının sana kendini özel hissettirmesini istemek bencillik değildir. Başkalarının seninle ilgilenmesini istemek bencillik değildir. Beklentilerin karşılanmadığında üzülmek bencillik değildir.

Kendini yaralı, kötü, mutsuz hissetmene izin ver, aynı zamanda kendin için ihtiyacın olan her şey olmanın gücünü de hissetmene izin ver. Kendine ve içsel gücüne güvenmeyi öğrendikten sonra, başkaları arzularını karşılamadığında hayal kırıklığına uğramayacaksın. Yavaş öğreniyoruz ama bu hayatta öğrenebileceğimiz en önemli derslerden biri.

Şu anda bulunduğun yerde kendinle tanış. Başkalarıyla konuştuğun gibi kendinle de konuş. Kendi bilgeliğine güven. Kendini kutla.