Kentaro Miura (11 Temmuz 1966 - 6 Mayıs 2021), Japon manga yazarı ve çizeri.


Japonya'nın Chiba şehrinde doğdu. Babası reklamlar için storyboard'lar çiziyordu. Annesi resim öğretmeniydi. Bu sanatsal ortamda, çocukluğundan beri çizgi roman sanatçısı olmayı hayal etmiş, bu nedenle güzel sanatlar eğitimi almıştır.


1976'da ilk eseri "Miuranger"ı yarattı. İkinci eseri "Ken e no Michi", 1982'de lise günlerinde yaratıldı. 1985'te Nihon Üniversitesi Sanat Koleji'nde üniversite eğitimine başlamak için Miura, tek sayılı bilim kurgu eseri "Futatabi"yi yarattı. Shūkan Shōnen Magazine tarafından "En İyi Yeni Yazar" adaylığına gösterildi.


İlk Berserk hikayesini 1988'de yayınladı ve manga, ertesi yıl bir çizgi roman dergisinde serileşmeye başladı. Halen "Young Animal" dergisi tarafından tefrika edilmekte ve bölümlerinin toplam 40 cildi yayınlanmış olarak bulunuyor. Toplamda, serinin kitaplarının basılı ve elektronik sürümleri de dahil olmak üzere 50 milyondan fazla kopyasının satıldığı düşünülüyor. Birçok dile çevrilen seri Amerika ve Fransa dahil 15 ülke ve bölgede yayınlandı. Akut aort yırtılması nedeniyle 6 Mayıs 2021 tarihinde hayatını kaybetti.


Yazarın hayatı hakkında çok az şey biliyoruz. Toplum içine çıkmayı pek sevmeyen biriydi büyük ihtimalle. Ölümünün ardından Berserk mangası yarım kaldı. Serinin devam edip etmeyeceği konuşulurken, Kentaro Miura'nın ölmeden önce yakın arkadaşı Kouji Mori ile Berserk için kafasındaki hikayeler ve bölümler hakkında konuştuğu öğrenildi. Ardından gelen açıklamada devam etme kararı verdiler. “Kentaro Miura tarafından orijinal eser, Manga Studio Gaga tarafından, Supervised by Kouji Mori” şeklinde yayınlanmaya devam edecek Berserk.






Yazan: Abdullah Furkan Doğan