Çocukluğunda Kırmızı Başlıklı Kız hikayesini dinlemeyen yoktur. Büyükannesine yemek götürmek için ormana giden kızımızın başına gelenler anlatılır. Ormanda kurtla karşılaşan kız, kurdun kötü niyetli olduğunu bilmeden büyükannesine gittiğini söyler. Kurt kızdan önce giderek büyükanneyi yer, kız eve gelince, bir güzel onu da yer. Oradan geçen avcı durumu fark edip kurdun karnını keserek ikisini de kurtarır. Kurdun karnına da taş doldurur. Masal da burada biter. Anlatması bile ne kadar korkunç aslında değil mi? Üç yaşında bir çocuğa gel de karnı kesilen kurdu anlat, oooh içine de taş doldurduk de.
Bazı hikayeler çocukların psikolojisinde izler bırakabilir. Bu hikaye de onlardan biri. Kurdun kanlı karnını hayal etmemeli hiçbir çocuk. Gelin bundan böyle kurdu kötü bilmesin çocuklar, ne dersiniz? Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız'dan? kitabı bambaşka bir hikaye sunuyor bize. Bu kez kahramanlar yavru kurt ve annesi. Yavru kurt tek başına ormana gidebileceğini söylüyor. Annesi yavrusunun buna hazır olup olmadığını öğrenmek için bazı sorular soruyor. Sınavı geçen yavru kurt ormana gidiyor ve geri dönüyor. Günün sonunda da sağlıklı mı sağlıklı pırasayı midelerine indiriyorlar. İşte çocuğu korkutmayacak, şiirsel bir anlatımı olan müthiş bir hikaye. Eeeee Kim korkar artık kurttan?
Kitabın yazarı Sara Şahinkanat. Çocuk kitabı denince akla gelen ilk isimlerden kendisi. Resimlemeyi de Ayşe İnan Alican yapmış. Metin-resim uyumu çok güzel. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan bu kitabın baskı kalitesi de oldukça güzel. Kitap 3 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. Keyifle okuyabilirsiniz...