Hıfzı Topuz: Türk Edebiyatının Değerli İsmi


Bugün, Türk edebiyatının seçkin isimlerinden biri, Hıfzı Topuz'u kaybettik. 1923 yılında İstanbul'da doğan Topuz, hayatının her anını edebiyata ve gazeteciliğe adadı.


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Topuz, gazetecilik kariyerine Cumhuriyet gazetesinde muhabir olarak başladı. Ardından Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı ve Hürriyet gazetesindeki çalışmalarıyla da unutulmaz bir iz bıraktı.


Gazeteciliğinin yanı sıra, edebiyat ve tarih alanında da çığır açan eserlere imza attı. "İstanbul Hatırası", "Yedi Tepe'nin Üzerinde", "Büyükada'da Bir Yaz", "İstanbul'un Kayıp Anıları", "Sultan Abdülhamid'in Haremi" ve "Cumhuriyet'in İlk Yılları" gibi başyapıtlar, onun derin bilgisini ve kalem ustalığını yansıtıyor.


Topuz, pek çok ödülle onurlandırıldı. Sait Faik Hikaye Armağanı'ndan, Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'ne; Tarih Vakfı Ödülü'nden, Necip Fazıl Kısakürek Ödülü'ne kadar birçok ödülü hak etti.


Onun eserleriyle büyüyen nesiller olarak, Topuz'un mirasını yaşatmak en büyük görevimizdir. Türk edebiyatının bu kıymetli ismini, her zaman sevgi ve saygıyla anacağız.