Bir şiir şimdi ayakta dans edebilir. En ayık kafanın sarhoşluğunun pek tabii tadını çıkarabilir. Kime ne!

Dünya denizin üzerine düşebilir. Elleri bağlı bir özgürlük yanlısı aya karşı durup telaşla dönmeye başlayabilir. Dünya istediği paraleli üzerinden kaldırabilir. Kime ne!

Kitaplar kendilerini yenileyebilir. Yazarın her an düşünceleri değişebilir. Suçlu mu olacak yazarlar? Peki ya değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu söyleyen düşünür siz kabul edin diye mi böyle düşündü sanıyorsunuz? Öyle sanın. O ise şöyle düşünüyor. Kime ne!

Ressam gökyüzünü yeşile ağaçları da maviye boyasın. İsteyenler bugün çalışmasın. Herkese benden izin. Herkes istediğini giysin. Polis bu kavgayı da ayırmasın. Kime ne!

Dalgalar istediği taşa vurabilir. Su bazen caddeye taşar, bazen içine kapanır. Kime ne!

Her kadın istediği saatte sokaklarda yürür. Cumhuriyet'e aşık olup tüm bağnaz düşüncelerle amazonda gibi savaşabilir. Bazen rüzgarı saçını savurur, bazen kelimeler kendiliğinden savrulur. Kime ne!

Bazı kadınlar anne olmak için doğmuştur. Anaçtır. Yemek yapar, evi temizler. Bazıları özgürlüğüne ve başarıya düşkündür. Yalnız yaşamayı daha cazip bulur. Belki elli yaşında kedileriyle, kediden korkan kadın bitkileriyle ve kitaplarıyla yaşlanma kararı almıştır.  Bazıları 17,5 yaşında evlenir, bazıları 35. Bundan kime ne!

Feminizm, nihilizm, ateizm, tüm izmli biten kelimeler… Kim nerede çiçekleniyorsa orada kalsın, bırakın. Kısıtlamayın, hesap sormayın, sınıflandırmayın. Güneş bugün de batıdan doğsun mesela. Sevda kırmızı değil de gökkuşağının tüm renklerini giyinsin. Gökkuşağı da yağmurdan sonra değil de akşamüstü durup dururken yapsın gösterisini. Kime ne!

Kalıplarımızdan, toksik olan her şeyden kurtulalım. Sıyıralım ne varsa üzerimizden birikmiş, taşınmış, korkutulmuş ne varsa. Minimalleşelim. Sadeleşelim. Sakinleşelim. Rüzgar ile hemhal olalım. Derdimiz, kederimiz varsa da çayla birlikte demleyelim onları da. Hiçbir şeyin kalıcı olmadığını, hüznün sonunun mutlaka mutluluk yolundan geçtiğini aklımızdan çıkarmayalım.

Gün gelir de umutsuzluğa düşersek de kime ne deyip gökyüzüne selam göndermeyi unutmayalım.