Renkler hayatımızın her alanına etki ediyor. Güne başladığımız ilk andan itibaren bizimle beraberler. Güne başlarken üzerimize giyeceğimiz ilk kıyafetin rengi bile o günün nasıl devam edeceğini belirliyor aslında. Bilinçaltımızda büyük yer kaplayan renklerin, neredeyse en etkisinden bahsedeceğim.


Tutkunun, aşkın, açlığın ve daha birçok şeyin anlamı olan bu renk sizi aslında sandığınızdan daha fazla etkiliyor. En çok gıda sektöründe kullanılan bu renk bizleri acıktırmaya çalışıyor. Başarılı olduğu da söylenebilir. Sokakta yürürken etrafınıza dikkatli bir şekilde bakarsanız birçok restoranın kırmızı rengi tercih ettiğini görebilirsiniz. Bir şeyler içip kalkacağınızı hayal ederek gittiğiniz kırmızı konseptli bir restorandan yemek yiyerek ayrılabilirsiniz. Sebebi, kırmızının bilinçaltınıza olan etkisi.

Aynı zamanda heyecan uyandıran bu renk, ani kararlar almanıza sebep olabilir.


Renkleri kullanmak sanatsal bir bakış açısı gerektirir. Doğru bakış açısını yakaladığınız zaman müşterilerle kurduğunuz iletişim de güçlenir. Kırmızı ‘’Zamanı unutun, iştahınız açılsın, daha çok için ve uykusuz kalın’’ mesajını vermektedir. Gece kulüpleri, eğlence mekanları bu nedenle kırmızı rengi oldukça kullanır. Kısa bir gece geçirmeyi planladığınız mekanda zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, hayal ettiğinizden daha fazla kalabilirsiniz. Tüm suçlu kırmızı olmasa da suçun büyük bir kısmını üstlenebilir.


Olumsuz bildirimi yansıtan kırmızının finans sektöründe kullanılması önerilmez. Sebebi ise kaybı temsil etmesi. Bakiyenizin yetersiz olduğu bilgisi kırmızı bir bildirimle gelir ve uyarı anlamı taşır. Dikkatleri üzerine çekmek isteyen birçok marka kırmızı rengi tercih eder.


Sizin aklınıza gelen markalar hangileri?


Birçok duyguyu aynı anda içinde barındırabilecek kadar güçlü olan kırmızı, kullanım alanı ile kendine yeni bir şekil çizebilir. Duyuları uyarmak konusunda etkili olan bu renk hayatımızın birçok alanında bizimle beraber. Satın aldığımız bir kekin ambalajında, bir şeyler izlemek için girdiğimiz web sitesinde, haberleri takip etmek için izlediğiniz kanalda karşınıza çıkan bir son dakika haberinde...


Sayamayacağımız kadar örnek barındıran bu renk sizin hayatınızda nasıl bir konumda?