Türkiye, Almanya, Hollanda, Yunanistan ortak yapımı, Emin Alper’in 2019 Eylül’ünde vizyona giren üçüncü filmi ‘Kız Kardeşler’, taşradaki 3 kız kardeşin hikayesini konu alıyor. Küçük yaşta öksüz kalan, annelerinin ölümünden sonra farklı yerlere savrulmak zorunda kalan kız kardeşler farklı ailelerin yanında besleme olarak yaşamaktadır. Bu evlerde tutunamayan, yeni yaşamlarına ayak uyduramayan kızlar yıllar sonra köylerine, ‘aklı bir karış havada’ babalarının yanına döndüğünde kaçılan gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalır.

Bir şekilde zaman zaman hepimizi dürten gitme isteğinde yerin önemsiz oluşu, sadece uzaklaşma arzusunu her an gün yüzüne çıkaran çıkışsızlık hissine bürünen karakterleri görüyoruz. “Burası olmasın yeter” hissini içimize işleten, bizi bu hissin çaresizliğiyle yüzleştiren kız kardeşler, nefis oyunculuklarıyla da göz dolduruyor.

Asıl meselelerin konuşulmadığı, hakikatin etrafından dolaşılan filmde trajedi gösterilmiyor, başkalarının acılarına bakarken temkinli tavır sürdürülüyor.

----------

-Size üç nankör kız kardeşin hikayesini anlatayım mı?
-Anlat.
-Anlat demekle olmaz, size üç nankör kız kardeşin hikayesini anlatayım mı?

--------

Kız Kardeşler, ‘buradan uzağa’ hissine kapılırken aynı zamanda dönüp dolaşıp evde olmanın iç rahatlatan tarafını görmek, bir taşra şiirinin resmedilişine şahit olmak isteyenler için bir öneri...

--------

Filmin ödülleri:

* En İyi Yönetmen (25. Saraybosna Film Festivali)
* CICAE Ödülü (25. Saraybosna Film Festivali)
* En İyi Film (38. İstanbul Film Festivali)
* En İyi Yönetmen (38. İstanbul Film Festivali)
* En İyi Kadın Oyuncu -Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir (25. Saraybosna Film Festivali)
* En İyi Müzik (38. İstanbul Film Festivali)
* FIPRESCI ödülü (38. İstanbul Film Festivali)