Aile içi dengesizliklerle birlikte yapılan en büyük hatalardan biri çocuklara ebeveynlerinin birbirlerini kötülemesi. 

Çocuğun psikolojik alt yapısında da bilinçaltında da bi noktada anne, bi noktada babasını kötü bilmesine sebep olabilicek bariz bir yanlış. Çocuğa kötülenen babayla çocuğun babadan uzaklaşıp babaya karşı tavır alabilmesi ihtimal ve durumuyla birlikte anneye karşı kötülenmesi ve anneye karşı da bir düşmanlığın oluşabilmesi ihtimali yüksektir. 

Annesinin babasını, babasının annesini kötülediği bir ortamda büyüyen ve gelişen bir çocuğun annesine de babasına da karşın ciddi bir öfkesinin olabileceği gibi bu çocukta anne babaya karşı bir güvensizlik durumu da yaşar. 

Her iki tarafında birbirinden beter ve yetersiz olduğu düşüncesine gidip kendisini yalnız hissedebilir. 

Bu tarz hissiyatların çocuklarda bu konulardaki düşünce yapısına da zarar geldiği görülmektedir. Bu şekilde yaşayan bunlara maruz kalan çocuklar ileri ki hayatında kuracakları hayatta da bu yanlışı yapabilme ihtimali olduğu gibi, eşine güvenmeme eşinden böyle bir davranışı çocuğuna karşı yapıp yapmadığı konusunda şüpheleri olmasını sağlayabilir. 

Ayrıca annenin ve babanın birlikte yapmış olduğu bu yanlış çocukta ağır bir yük olarak kalabilir. Çocuk bunları dinlemenin, bunlara maruz kalmanın ağırlığı altında ezilip daha kötü daha yorgun hissedebilir, bir çaresizlik yaşayabilir. 

Ondan kaynaklıdır ki çocuğunuzu yük altında bırakmayın.