Dördüncü albümleri olsa da, Autobahn'a çoğu kişi Kraftwerk'ün gerçek başlangıcı gözüyle bakar. Ralf Hütter ve Florian Schneider, 1968'de tanışıp Kraftwerk'ü, 1970 başlarındaysa deneysel elektronik Klink Klang Studio'yu kurmuşlardır. 


Yıllar boyu üniversitelere, kulüplerde ve sanat galerilerinde çalarak kendi müziklerini geliştirmiş olan Ralf Hütter ve Florian Schneider, albüme adını veren Synthesizer'lı senfonik parça Autobahn'ı besteleyip kaydederken şair ve ressam Emil Schult'tan destek almışlardı. Alman otoyollarındaki uzun yolculuklardan esinlenen bu parça, grubun ''krautrock'' akımındaki gruplardan nihai ayrılışlarının da simgesiydi. 


Autobahn'da gruba yeni katılan perküsyoncular Wolfgang Flür ve Karl Bartos'un da katkısıyla Hütter ve Schneider, o eşi benzeri duyulmamış sound'u berraklaştırdılar ve Kraftwerk'ün simgesi olan, duygusuz dört adam imgesini oluşturdular. Albümdeki MitternachtMorgenspaziergangKometenmelodie gibi parçalarda yüce duygular uyandıran sözsüz ''electronic-volks-musik'' örnekleri verseler de, Kraftwerk'ün adını uluslararası camiada duyuran, albüme adını veren senfonik parça oldu. 


Atlantik Okyanusu'nun iki yakasında da listelerde başarı kazanan albüm, avangart pop minimalizminin kilometre taşı oldu. Ralf Hütter, 2003 yılında şöyle yorumda bulunuyordu. ''Autobahn'da otomobil seslerini, kornaları, basit melodileri ve motor gürültülerini bir araya koyduk. Süspansiyonu ve tekerlek basıncını ayarlayıp asfaltta giderken, tekerleği şerit çizgilerine değdiğinde çıkardığı o ses... İşte sesin şiiri, hem de çok dinamik.''


Autobahn kulaklar için görsel bir şölen adeta.