Kronik Kitap, 10 Aralık'tan yana psikoloji, kişisel gelişim, biyografi ve söyleşi türlerinde yedi kitabı bünyesine kattı.


"Gerçek Özgürlük", Doğan Cüceloğlu

"Evlenmeden Önce", Doğan Cüceloğlu

Bu yıl aramızdan ayrılan ünlü psikolog ve akademisyen Doğan Cüceloğlu'nun iki psikoloji kitabı "Gerçek Özgürlük" ve "Evlenmeden Önce"nin yayıncısı artık Kronik Kitap.


"Bir Savaşçı'dan Dersler: Babamla Doğa Yürüyüşleri", Timur Cüceloğlu

Doğan Cüceloğlu'nun oğlu Timur Cüceloğlu, babasıyla anıları çerçevesinde yazdığı bu kişisel gelişim kitabını şöyle anlatıyor: “O, Türkiye’nin çocuklarına tıpkı kendi çocukları gibi kalbinin en derinliklerinden gelen bir sevgi duyuyordu. Şimdi anılarım sayesinde babamın okurları onun iki yanını da görebilecekler. Hem tanıdıkları, sevdikleri taraflarını hem de daha önce bilmedikleri, haberdar olmadıkları yeni yönlerini... Umuyorum ki bu anılar anne-babaların, öğretmenlerin, gençlerin ve çocukların kendi görüşlerini oluşturmalarına yardım edecektir.” İngilizce kaleme alınan kitabı Emre Pekçetinkaya dilimize kazandırdı.


"Cicero: Roma’nın En Büyük Politikacısının Hayatı ve Dönemi", Anthony Everitt (Çeviren: Yunus Emre Ceren)

"Bu dinamik ve ilgi çekici biyografide Anthony Everitt, Antik Roma’nın en görkemli, en büyüleyici, skandallarla dolu dönemini ele alıyor. Senato’da senatörlerin sürekli yasaları çiğnediği, birbirlerine komplolar kurduğu, iftiralar attığı ve birbirlerinin itibarlarını düşürmek adına türlü hilelere başvurduğu bu siyasi ortama Cicero’nun yaptığı efsanevi konuşmalar ve yazdığı mektuplarla tanıklık edişini büyük bir kalem hüneriyle bugüne aktarıyor."


"Zeki Velidi Togan: İlmî Hayatı - Eserleri - Siyasî Faaliyetleri - Hatıraları" (Editör: Serkan Acar)

"Zeki Velidi Togan’ın Türk tarihçiliğinde ve Türk düşünce hayatında mümtaz bir yer işgal ettiği kesindir. Elinizdeki eserde, dünyaca ünlü müverrihi sadece tarihçi yönüyle değil siyasî faaliyetleri ve hayatıyla da okuma imkânı bulabileceksiniz. Togan’ın her yönüyle ele alındığı bu kitabın tamamlanması tam beş yıl sürmüş ve pek çok ilim insanın katkısıyla gerçekleşmiştir. Eser, otuz dört makaleden ve Zeki Velidi Togan Bibliyografyasından oluşmaktadır."


"Georgiy Jukov", Robert Forcyzk (Çeviren: Mehmet Akif Koç) -Osprey Büyük Komutanlar Serisi-*

"Resim, çizim, fotoğraf ve haritalarla zenginleştirilen elinizdeki Jukov biyografisi, hem II. Dünya Savaşı’nın Sovyet perspektifinden bir anlatısını sunuyor hem de Mareşal’in askeri becerileriyle beşerî zaaflarını beraberce ortaya koyuyor. Türkçedeki çok az sayıdaki Jukov biyografisinden biri olan bu eser, okuyucuya etkileyici bir komutan ve cephe savaşları anlatısı vaat ediyor; aynı zamanda Alman-Sovyet askeri ihtilafının da özet bir kaydını sunuyor."


"Aşı: BioNTech Aşısına Giden Yol ve Geleceğin Tıbbı", Joe Miller -Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile- (Çeviren: Kemal Akatay)

"Aşı; Financial Times’ın Frankfurt muhabiri Joe Miller’ın, Şahin ve Türeci’nin katkılarının yanı sıra elliden fazla bilim insanı, politikacı, halk sağlığı yetkilisi ve BioNTech personeli ile yaptığı röportajlardan oluşuyor ve çağımızın en önemli atılımının arkasındaki bilimsel, ekonomik ve kişisel geçmişi açıklıyor.

İki sıradışı kişinin etkileyici hikâyesi… Şüphesiz bu, tarihin ilk taslağı..."




* Osprey Publishing'in dünyaca ünlü Büyük Komutanlar Serisi, görsel anlatımlarla güçlendirilmiş biyografilerden oluşuyor. Tasarımları, boyutları ve kuşe kağıda yapılan basımları ile dergiyi andıran bu kitaplar okuyucuya dergi keyfi vererek, tarihin en önemli komutanlarını enine boyuna anlatıyor. Bu serinin "Mustafa Kemal Atatürk" kitabı, ülkemizde İş Bankası Kültür Yayınları'nda. Diğerleri ise bu yılın ocak ayından beri Kronik Kitap'tan yayımlanıyor. Şimdiye kadar çıkanlar:

  1. Erwin Rommel
  2. Napoléon Bonaparte
  3. Hunlar Hakanı Attila
  4. Selâhaddîn Eyyûbî
  5. Pompeius
  6. Hannibal
  7. Heinz Guderian
  8. George S. Patton
  9. Yamamoto İsoroku
  10. Georgiy Jukov



Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz