Kuatorya'da Değişim

1. Bölüm


Yer Kuatorya'nın başkenti Burrell, sabahın oldukça erken saati olmasına rağmen halkın büyük bir kısmı çoktan uyandı. Çünkü en kısa sürede evden çıkıp işe, okula veya gitmeleri gereken neresi varsa oraya gitmeliler. Bunun için Burrell'in zorlu ve uzun trafiğine katlanacaklar. Burrell'de trafik o kadar uzun bir süredir sorun ki, halk neredeyse bunun bir sorun olduğunu unuttu ve doğalı buymuş gibi yaşamaya alıştı. En nihayetinde bu alışmışlık gitgide rutine dönüştü. Rutinin değişmez rahatlığı ise halkı bir nebze huzursuzluktan korusa da üstlerinde gezinen kara bulut varlığını her daim hissettirdi. Kuatorya, nüfusu diğer komşu ülkelere göre daha az olmasına rağmen son verilere göre ülke nüfusunun yüzde seksen dördü başkent Burrell'de yaşamayı tercih etti. Bu durum Burrell'in durdurulamayan hatta yavaşlatılamayan bir kaos kentine dönüşmesine yol açtı.


Çoğu Kuator aile; iş, eğitim ve sağlık imkanlarının fazlalığı düşüncesiyle yıllar önce başkente göç ettiler. Döngünün bir parçası olup bir daha kendi kentlerine hiç dönmediler. O kentler onlar için sadece Kuatorya vatandaşlığı belgelerinin ''asıl kent'' hanesinin altında yazan, değiştirilmesi mümkün olmayan bir kelimeden ibaret kalmıştı.


Başkente doğru gerçekleşen bu büyük göç, bütün ülkeyi zamanla tek kentte birleştirdi. Birçok kentte nüfus neredeyse sıfırlanma noktasına sürüklendi. Bu durumun önüne geçilmek için birçok yeni yasa teklifi sunulduysa da bir sonuç alınamadı, öne sürülen hiçbir çözüm fayda etmedi. Bu sebeple, Burrell yıllardır aynı rutinin döngüsündeydi.

Fakat o sabahtan sonra bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.