‘’Onlar korkuyla bakıyorlardı’’ diye açıkladı Mavikuş. ‘’Sen merakla bakıyorsun. Kendin için gerçeği bulacak kadar cesursun.’’
(Kitaptan alıntıdır.)

Büyük kırmızı duvarın ardında neler olduğunu merak eden minik farenin kendi duvarlarını aşma hikayesini okurken, çocuklarda hiç eksik olmayan merak duygusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız.

Duvarın ardında neler olduğunu merak eden farenin çevresinde onun gibi düşünen kimse yoktu.
Bazıları duvarın onları koruduğuna inanacak kadar korkaktı. Bazıları için duvar hayatlarının bir parçasıydı. Neden orada olduğunu bile bilmiyorlardı. Bazıları ise tıpkı Gülen Tilki gibi duvarın neden orda olduğunu umursamıyordu. Sahi Gülen Tilki gibi her şeyi olduğu şekilde kabul etseydik onun gibi mutlu olur muyduk?

Küçük farenin boyundan büyük duvarları aşma macerasını okurken hayata dair sorular soracaksınız.
Kendi sınırlarını aşabilmeyi, merak duygusunun peşinden gidebilmeyi ve cesareti vurgulayan bu kitabı dört yaş itibarıyla çocuklarınıza okuyabilirsiniz. Çocuklara felsefi bir bakış açısı kazandırırken düşünmelerini de tetikleyecektir. Kitap bittiğinde onlarla kitap hakkında sohbet etmek, sorular sormak ve tartışma ortamı kurmak oldukça keyifli olacaktır.

‘’Hayatında pek çok duvar olacak, Minik Fare. Bazıları başkaları tarafından yapılacak ama çoğunu kendin yapacaksın… Ama zihnini ve kalbini açarsan, o duvarlar birer birer kaybolur ve daha önce hayalini bile kurmadığın güzellikler keşfedersin.‘’

Bilinmezi keşfedecek cesareti kendinde bulabilen tüm minik farelere…