Joe Hill ve Gabriel Rodriguez’in çizgi romanından uyarladığı Locke & Key dizisi fantastik dizi sevenlerin mutlaka keyifle izleyeceği birbirinden heyecanlı bölümlerden oluşuyor.

LOCKE AND KEY BÖLÜMLERİ

Fantastik, korku ve gerilim türlerinin ağır bastığı dizi uyarlamasının ilk sezonu Şubat 2020’de Netflix'ye yerini aldı. 2. sezonu Aralık 2021’de yayınlanan dizinin 3. sezon onayı da bir yıl öncesinden verilmiş ve bu nedenle 2. sezon ile arka arkaya çekilmiş. Bu yüzden 3.sezonunda 2022 yılında Netflix'te yerini alması heyecanla bekleniyor. Her sezon toplamda 10 bölümden oluşuyor.

DİZİNİN KONUSU

Ailenin babası korkunç bir şekilde ölür. Anneleri (Nina) üç çocuğunu alarak (Tyler, Kinsey ve Bode) hayata yeni sayfa açarak devam etmek için başka bir eve taşınırlar. Bu ev eskiden beri sahip oldukları ama kullanmadıkları sihirli anahtarlar barındıran o evdir.

DİZİNİN AKIŞI

Yeni evlerine taşındıkları an sihirli anahtar ile öncelikle tanışan evin en küçük oğlu Bode, kuyudan kurtardığı Dodge ile birlikte muhteşem heyecanlı bir serüveni başlatır. Zamanla farklı özelliklerdeki anahtarları bulan çocuklar, anahtarları koruyabilmek için her türlü yolu dener. Özellikle 2.sezonu canlandıran konu ise yetişkinlerin sihri ve anahtarları unutmasıdır. Tyler yetişkin olmaya yaklaştıkça bu durumu unutmamak için çözüm yolları arar.

LOCKE AND KEY ANAHTARLARI

Kibrit Çöpü Anahtarı: Temas ettiği anda yakmaya başlayan anahtar.

Her Yerde Anahtar: Diğer anahtarları aramak için kullanılan anahtar.

Ayna Anahtarı: Kilit herhangi bir aynaya açılır. Bu anahtarın işlevi, birini aynanın içine çekmek ve sonra onu mahkum olarak tutmaktır.

Baş Anahtarı: Kilit, bir kişinin boynunun arkasına girer. Vücut donarken kişinin beynine bir kapı açılır. Diğerleri beyne kapıdan girebilir ve anılara erişebilir.

Hayalet Anahtarı: Kilidi belirli bir kapıya sabitlenmiştir. Kişinin ruhunu vücuttan ayırmak için kullanılabilir. Vücut ölür ve hayalet formunda kişi yerlerin etrafında uçabilir, duvarlardan geçebilir ve diğer hayaletlerle iletişim kurabilir. Ancak diğerleri hayalet formu duyamaz, göremez veya dokunamaz. Çok önemli bir kural, kişi hayalet halindeyken kapının açık kalması gerektiğidir, aksi takdirde diğer tarafta hapsolur ve bedeniyle bir araya gelmez.

Müzik Kutusu Anahtarı: Müzik kutusuyla birlikte kullanıldığında, bir kişinin başkalarına istediğini yaptırmasına izin verir.

Bitki Anahtarı: Birisinin kafasından anıları silmeye yardımcı olan anahtardır.

Onarım Anahtarı: Herhangi bir şeyi tamir edebilen dolaba ait anahtardır.

Omega Anahtarı: Kara Kapı'yı açacak olan anahtardır.

Kimlik Anahtarı: Kilit çenenin altındadır. Ve bu anahtar istediğin kimliğe bürünebilmeyi sağlar.

Yankı Anahtarı: Herkesin kuyuya erişmesine ve ölü bir kişinin yankısını uyandırmasına izin verir.

Gölge Anahtarı: Sahibinin korkunç gölge figürleri kontrol etmesini sağlar. Bu gölgeler yalnızca ışıkla püskürtülebilir.

Son olarak ;
Benim favorim kesinlikle müzik kutusu anahtarı. Çok eğlenceli olmaz mıydı? 🙈
Peki sen hangisine sahip olmak isterdin?