Bu içerik, konusu geçen diziyle ilgili sürpriz kaçıran bilgiler içermemektedir.


Öncelikle dizi, yapılan tanıtımlarla, gazlamalarla beklentimizi epey yükseltti. Genellikle beklentimizi yükselten diziler hüsrana uğratsa da şahsen Loki'nin bu beklentileri karşılayacağını düşünüyorum.

Dizi ilk bölümünde bize dizinin geçeceği evreni tanıttı ve konuya da diğer bölümde ne olacağını merak edeceğimiz kadar ufak bir giriş yaptı. İlk bölümde bize dizi hakkında temel bilgileri verdiğinden dizinin beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını tam kestiremesem de vasatın üstünde bir performans sergiledi. Genellikle diziler ilk bölümde karakterleri ve evreni tanıtmaya çalışırken tempodan ödün verse de bu dizi o konuda çok iyi hazırlanmış.

Bu konuda tam da Rick and Morty'ye çok benzediğini düşünürken senaristinin Rick and Morty'nin yazar ekibinden çıktığını öğrendim. Ayrıca Doktor Strange'in meşhur paralel evrenlerde boğulacağı filmin senaristi de aynı kişi olacakmış.

Marvel'ın Loki'nin ikinci sezon için daha birinci sezon çıkmadan onay vermesi de bence şunu gösteriyor ki dizi tek sezona sığmayacak bir hikâyeye sahip. Muhtemelen Loki 1. sezonda düşmanı olan farklı bir zaman çizgisindeki Loki'yle kapışacak, 2. sezonda ise Loki'nin hangi zaman çizgisinden geldiğini bulmaya çalışacak.