Öncelikle selamlar diyorum ve hazırsak, şu hüsran dolu yeni sezona bir göz atalım.

Love Death Robots, ilk sezonuyla benim gibi birçok animasyon aşığını kendine bağlamış ve verdiği görsel şölenle kalplerimizi fethetmeyi başarmış; başarılı bir animasyon antolojisi olarak Netflix'teki yayın hayatına başlamıştı. Bilim kurguyu ve korkuyu birbirinden alakasız animasyonlarla oldukça çarpıcı bir şekilde işlemişti, araya sıkıştırılan absürtlükler ve incelikle işlediği göndermeler için açıkçası olumsuz eleştirileri akıl kârı bulmuyorum.

Müthişti. Tek kelimeyle. Müt-hiş. İlk sezon adeta yıktı geçti.

İkinci sezon için de benzer bir pozitivite ile yorum yapabilirim. Birkaç bölümde var olan eksikler göz ardı edilebilecek şekildeydi. Görsellik boyutunda, yine ve yine, o kadar başarılı bir sezondu ki; özellikle bir bölümündeki distopya dizaynı yazmakta olduğum bir hikayem için oldukça büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Kullanılan artworkler, seçilmiş renk paletleri, özenle tasarlanmış o kurgusal evrenler... Bence bir bilim kurgu aşığı için bulunmaz velinimet.

Gelgelelim üçüncü sezona...

Zurnanın zart da zurt da dediği o sezon...

Netflix'in yayın politikası; anladığım kadarıyla yayınlanan ürün bir başarı yakaladıysa, "artık ne yaparsak yapalım, satacak" şeklinde bir felsefeye dayanıyor. (Ki bu duruma popülarite yakalamış birçok dizide rastlayabilirsiniz. Özellikle kurguda açıklar ve anlamsızlıklar meydana gelir.) Benzer bir yaklaşımı Love Death Robots'un son sezonunda da uygulamış olduklarını söyleyebilirim. Görselliğinde büyük bir kıtlık, anlamda eksiklik ve mizah adı altında yapılan popüler kültüre göndermeler dışında bir şey göremedim. Absürtlüğü mizah, hatta korkuda dahi çok iyi işleyebilen bu animasyonlarda, absürtlüğün kurgunun kendisine dönüştüğünü görmek benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. En büyük hüsranım da hikaye kurgularındaki sığlıktı diyebilirim.

Yalnızca iki bölümünü gerçekten etkileyici bulduğumu söyleyebilirim. Aklımda yer edinmiş bölümler oldu. Birinin görselini paylaştım.

İzlememezlik etmeyin, bu sezonda yine de ufak, takdirlik kısımlar görebilirsiniz. Fakat benim gibi bir tutkuna yaşattıkları tatminsizliği esefle kınamadan geçemeyeceğim.

Şimdiden iyi seyirler!

Tabii öyle bir şey mümkün ise...