Ses yankılandı, kapı kapandı, su odaya doldu. Yüzüm avucuma aktı, mum eridi. Kibrit söndü, baykuş öttü. Aklımdan birini darağacıma çıkarttım. Sonra sallanan ayaklarına baktım, ağladım.

Annem bileğimi tuttu. "Ona mı gidiyorsun?" Kaşları çatıldı. “Kapa çeneni.” Yüzüm sağa savruldu. Ağzımdaki metalik kokuyla kafamı hızla kaldırdım.

Sol gözüm seğirdi, saçlarımı çektim. Masadaki bıçağı aldım. Baldırıma saplarken ağzımdan çıkan iğrenç şey tüm suratımı kapladı.

Avucumdaki örümceği göz hizama kaldırdım. Sadece avuç içim kadardı. Duvara hızla vurdum. Öldü, sıkıntılı düşlerimdeki gibi.

Tek isteğim bir yere ait olmaktı.

Sen bir piyonsun. Küçüksün, ezileceksin. Unutma, küçük hücreler fazla bölünürse kansere döner öldürürler.

“Kimsin sen?”

“Katilin.” Yansımam aynadaydı. Konuşan bendim, aynanın içinde kim olduğumu sorandım aynı zamanda. Kalemi soluk boruma sapladım. İşte yine geberdim.

Ağzıma metalik koku dolduğunda kafamı hızla kaldırıp saçlarına asıldım. İçimdeki durmadı. Saçları elimden koparırcasına çekti. Kafasını duvara vurdu. Yere düştüğünde pençeleriyle boğazladı. Ağzına kan doldu, annem öldü.

Suyun üstüne çıktım, bileğimden kopan ayağımı su yüzeyinden aldım, koşarak gelen köpeğe doğru fırlattım. Bu onu bir süre oyalardı. Suyun içindekinden kaçtım. Islak saçlarım buz tutana kadar kaçtım. Sonra cehennemde yattım, hava kararınca.

Hava karardı, içim karardı, yine sustum. Söylenen her şeye sustum. Gözlerimi kapadım; hoş, kapamasam da kör edilmiştim zaten. Toplum törpülemişti renkli yanımı, bana bir şeytan kalmıştı, gerisi boş. Gerisi rutubet, gerisi leş. Çiçek çürüdü, annem öldü.

“Annemi öldürdün.”

“Anneni sen öldürdün.”

“Sadece onu sevdim. Çok sevdim. Ben bir tek annemi sevdim.”

“Annen yok.”

“Hoş geldin anne.”

“Annen seni bıraktı.”

“Çayın yanına kek yapar mısın anne?”

“Annen seni terk etti.”

“Kapa çeneni.”

Bir çiçek diktim. Çiçek büyüdü. Annem çiçeği suladı. Annem çiçeği sevdi. Beni değil (güldüm), çiçeği sevdi. Annem çiçeği sevdi. (Avuç içlerimi tırnakladım.) Annem çiçeği... Sevdim, çok sevdim annemi. Annemi çok sevdim. Herkesten çok, çok, çok, çok... Çok sevdim annemi çok...


MotherofLilith 121219