4 Mart Cuma



"Kaçış (Flee)"

Yönetmen: Jonas Poher Rasmussen

Tür: Animasyon, Belgesel

Süre: 1 saat 29 dakika

Sadece Başka Sinema'da.


2022 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon olmak üzere üç dalda birden adaylık elde eden Danimarka yapımı, genç bir oğlanken Danimarka'ya bir mülteci olarak gelen Amin'in, birçok zorlu engel ve trajik olaylarla karşılaştığı yolcuğunu animasyon ile arşiv görüntülerini harmanlayarak gözler önüne seriyor.



"Yaramaz Çocuklar"

Yönetmen: Ahmet Necdet Çupur

Tür: Belgesel

Süre: 1 saat 32 dakika

Sadece Başka Sinema'da.


20 yıl önce, kardeşleriyle benzer bir süreç geçirmiş ve eğitimine devam edebilmek için Antakya’daki Keskincik köyünden ayrılmış olan Ahmet Necdet Çupur, kardeşlerine destek olmak için Fransa’dan köyüne dönüp onların yaşadıklarını kayıt altına alıyor.



"Bergen"

Yönetmen: Mehmet Binay, M. Caner Alper

Tür: Dram, Biyografi

Süre: 2 saat 20 dakika


Arabesk/fantezi müziğin ölümsüz sesi Bergen'in trajik olaylarla dolu yaşamını konu alan filmde Bergen rolüne Farah Zeynep Abdullah hayat veriyor. Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran da filmin önemli rollerinde yer alıyor.



"The Batman"

Yönetmen: Matt Reeves

Tür: Aksiyon, Suç, Dram

Süre: 2 saat 56 dakika

IMAX seçeneği mevcut.


Robert Pattinson'ın başrolünde yer aldığı ilk Batman filmi, Gotham'daki, ucu kendi ailesine de uzanan yolsuzlukları temizleye çalışan Batman'in, bir yandan Riddler isimli bir seri katille mücadelesini anlatıyor.




11 Mart Cuma



"Memoria"

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul

Tür: Dram

Süre: 2 saat 16 dakika

Sadece Başka Sinema'da.


2021 Cannes Film Festivali'nde Jüri Ödülü kazanan ve Altın Palmiye'ye aday gösterilen, sekiz ülkenin ortak yapımı Memoria, hastalanan kardeşini ziyaret etmek için Kolombiya'ya giden genç bir kadına odaklanıyor. Yapımın başrolünde dünyaca ünlü oyuncu Tilda Swinton yer alıyor.



"Ceviz Ağacı"

Yönetmen: Faysal Soysal

Tür: Dram

Süre: 2 saat


Birçok açıdan silik ve pasif bir karaktere sahip olan edebiyat öğretmeni Hayati, karısı tarafından hor görülüp terk edilir. Bir süre sonra kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olduğunu iddia edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir. Peki ama işlemediği bir cinayeti neden üstlenir insan?




18 Mart Cuma



"Paralel Anneler (Madres paralelas)"

Yönetmen: Pedro Almodóvar

Tür: Dram

Süre: 2 saat

Sadece Başka Sinema'da.


Penélope Cruz ve Milena Smit'in başrolleri paylaştığı İspanyol yapımı, aynı gün doğum yapan iki kadının kesişen hikâyesini anlatıyor.



"Okul Tıraşı"

Yönetmen: Ferit Karahan

Tür: Dram

Süre: 1 saat 25 dakika


Şehir dışındaki bir yatılı okulda okuyan Yusuf'un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebi okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmez ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte olaylar gelişir...



"Osman Sekiz"

Yönetmen: Ezel Akay

Tür: Komedi

Süre: (Bilinmiyor)


Osman, agorafobi hastasıdır. Şehirden uzakta eski bir konakta yaşayan Osman, insanlarla bir araya gelmekten kaçınır. Daha huzurlu bir yaşam istediği için konaktan ayrılmaya karar verir. Ancak onun konaktan taşınması için öncelikte konakta birlikte yaşadığı beş "sevimli canavar" ve Nazlı ile mücadele etmesi gerekir.




25 Mart Cuma



"Belfast"

Yönetmen: Kenneth Branagh

Tür: Dram

Süre: 1 saat 38 dakika


Kenneth Branagh'ın hayatından otobiyografik ögeler taşıyan Belfast, 60'ların sonunda tırmanan siyasi gerilimin merkezindeki Belfast'ta, hayatı deneyimlemeye başlayan genç Buddy ve onun işçi sınıfı ailesinin hikâyesini anlatıyor.



"Kayıp Şehir (The Lost City)"

Yönetmen: Aaron Nee, Adam Nee

Tür: Macera, Aksiyon, Romantik, Komedi

Süre: 1 saat 52 dakika


Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe ve Brad Pitt'in yer aldığı yapımda; yazar Loretta Sage, kahramanı "Dash"in kapak modeli Alan ile birlikte yeni kitabının tanıtım turnesindeyken, onu son kitabında yer alan antik kayıp şehrin hazinesine götürebileceğini uman eksantrik bir milyarder tarafından kaçırılır. Gerçek hayatta da bir kahraman olabileceğini kanıtlamak isteyen Alan, onu kurtarmak için yola koyulur...



"Şans Tanrıçası (La dea fortuna)"

Yönetmen: Ferzan Özpetek

Tür: Dram

Süre: 1 saat 54 dakika


Annamaria hastalığı sebebiyle bazı kontroller için birkaç gün hastaneye yatmak zorunda kalır. Bu süreçte iki çocuğunu yakın arkadaşları Alessandro ve Artura’ya bırakır. Fakat hastaneden gelen haberler hem çocukların hem de Alessadro ve Artura’nın hayatını geri dönüşsüz bir değişime sürükleyecektir.





Kaynaklar: Box Office Türkiye, Beyazperde, Başka Sinema, IMDb



Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz