Bu albüm, dünyaca ünlü modernist şair T. S. Eliot'a teşekkür edilen muhtemelen tek Motown albümü. Çorak Topraklar'ın şairi Eliot, bir seferinde şöyle demiştir: Doğum, üreme ve ölüm. Aslına bakarsanız işin özü bu. İşte, bu önemli albümün açılır kapağını da bu sözler süslüyor.


Ne tuhaftır ki bu duygu bu albümün doğasına çok güzel uyuyor. What's Going On'un çatık kaşlı sosyal mesajından sonra Marvin, dinleyicilerine karşılıklı rıza gösteren insanlar arasında seksin temel ilkelerine dönme çağrısında bulunuyordu. Hem de nasıl ihtiraslı, tıkanmış, nefes nefese (ve iki sırtlı) bir hayvandı bu müzik.


Gerek aldığı eleştiriler, gerekse satış rakamları bakımından tırmanan Let's Get It On, ondan çok daha çekici, inandırıcı ve söylemesi güç ama daha duyguluydu. Kariyerinin başında, şarkı sözleri ve tüm sahne gösterileri gizliden gizliye cinsellik içeren Gaye' in sonradan her şeyi açık saçık ortaya dökmesi şaşırtıcı değildi. Albüme adını veren (aynı zamanda 1 numaraya tırmanan) şarkı, bayrağını göndere çekmenin en iyi yoluydu. Hem müzikteki hem de şarkı sözlerindeki doruk noktaları sayesinde bu şarkı yatak odalarının vazgeçilmezi oldu, Ta ki Gaye Sexual Healing'i 1982'de yayımlayana kadar. You Sure Love To Ball ise hızlı soluklarla örtmek için pek çaba sarfedilmemiş sevişme sesleriyle dolu. Kimileri için erotik, kimileri içinse katlanılmaz bir şarkıydı. Ancak tıpkı iyi seks gibi bu albümde oyuncu, yenilikçi, şehvetli ve şaşırtıcıydı. Bunlar, o gün bugündür diğer albümlerin taklit ettiği ancak yanından bile geçemediği özellikler.