Mert Pamukçu uzun soluklu bir aradan sonra Pirana Müzik etiketiyle “Yasemin Kokulu Kız” dedi.

2017 yılından beri alternatif müzik türünde derin anlamlar barındıran sözleri ve 80’ler rock müziğini anımsatan besteleriyle adından söz ettiren Mert Pamukçu, bu kez “Yasemin Kokulu Kız” diyerek dinleyicileriyle buluştu.

Mert Pamukçu, Yasemin Kokulu Kız isimli bestesini her ne kadar dinleyicisinin alışık olduğu şiir tadında sözlerle yazmış olsa da natural gitar ve davul soundları yerine elektronik davullar ve synt ile altyapıyı destekleyerek bu defa sevenlerini şaşırtıyor ve bunu “Değişime uyum sağlayamayan, insanların beklentilerine kulak vermeyen müzisyenler maalesef unutulmaya mahkumdur. Biz de değişime ayak uydurduk.” diyerek açıkladı.

Sözleri ve müziği Mert Pamukçu’ya ait olan bestenin düzenlemesinde Onur Karadaş ve Sadık Husuyev imzası bulunan “Yasemin Kokulu Kız”, sınırsız bir neşe barındıran synt-pop altyapısı olmasına rağmen kederli sözler barındıyor ve bu düzenleme bizlere insanların iç dünyası ve dışarıya gösterdikleri yüzlerinin aynı olmaması hissiyatını veriyor. Ayrıca şarkının sonlarında kullanılan deep geçiş ve sonrasında gelen arabesk nağmeler ile bu beste hem bizlere keyifli bir sonlandırış veriyor hem de Türk kültürünün vazgeçilmez arabesk müzik türünün üçüncü yeniler ile evrimleşmesine tanık ediyor.