25. İstanbul Tiyatro Festivali'nde prömiyer yapan "Mitolojik Hikayeler" adlı kuklalı tiyatro gösterisi, her bölümünde farklı konukların katılımıyla İKSV YouTube kanalında yayında! Coğrafyamızda geçen çeşitli efsaneleri, tahta kuklalar ve ana karakter Afrodit'in anlatımıyla izlediğimiz gösteride, sahnelenen altı farklı hikâyenin her bir bölümünde ekibe bir de konuk sanatçı katılıyor.

Hikâyelerin ilk bölümünde Demet Evgar ile Pandora’nın Kutusu açılıyor; KeKeÇa’nın canlandırdığı Truva Atı ile Truva şehri fethediliyor; Gülinler ile Ariyana’nın yün yumağı yol gösteriyor; Gökçe Gürçay (ÇeÇe) ile Midas’ın altınları her yeri kaplıyor; Odysseus, Serkan Keskin’in tek gözlü devi ile karşılaşıyor; Tuluğ Tırpan ile Zeus, Hades ve Poseidon, yeryüzü, yeraltı ve denizleri aralarında paylaşıyor. Seride kuklaları Ani Haddeler, Onur Gürçay ve Hande Ömürlü Yılmazer canlandırıyor.

Mitolojik Hikâyeler’in dekor tasarımını Tolunay Türköz, kostüm tasarımını Hande Ömürlü Yılmazer, ışık tasarımını Cem Yılmazer, tasvir tasarımını, akustik müzik ve efektleri Ayşe Akarsu üstlendi. Metinlerin danışmanlığını ise Prof. Dr. Nihal Kuyumcu yaptı.


Kaynak: İKSV



Hazırlayan: Ömer Turgut