Fransız yapımı fantastik-animasyon türünde bir kısa film olan filmde ana kahramanlarımız olarak hafızasını yitirmiş bir hayalet ve onun bir şeyler hatırlaması için çabalayan genç adam karşımıza çıkmaktadır.

Ölümünün ardından diğer ruhlarla birlikte sonsuzluğa doğru bir yolculuğa çıkmışken yıldırım çarpmasıyla hafızasını yitiren ve bilmediği bir yere, bir ay çiçek tarlasına düşen hayaletimiz şaşkınlıkla neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, tarlanın sahibi Arthur'la karşılaşır. Hayalet kim olduğunu, nasıl öldüğünü, yakınlarını ya da eski hayatına dair hiçbir şeyi hatırlayamaz. Arthur ise içinde bulunduğu monoton hayatına gökten düşüveren bu bilinmez arkadaşına yardım etmek, onu motive edip moralini yüksek tutmasını sağlamak ve Anonim hayaletimizin kendi benliğini bulabilmesi için gerekli her şeyi yapmaya çalışır. Hayaletimizi doktorlara, terapistlere bile götürür.

Ölüm, hayalet gibi insanın içini ürperten bir temanın hem animasyon olarak hem de böylesine sıcak bir şekilde ele alındığı şekliyle izlemek keyifliydi. Anonim hayaletimiz ve arkadaşı Arthur'un kısa sürede başlayan bu dostlukları insanı gülümseten cinsten. Filmin Türkçe çevirisinin "Geceleri Parlayan Arkadaşım" olduğuna emin olamamakla birlikte ben bu çeviriyi çok sevdiğim için başlıkta da kullanmayı tercih ettim. Keyifli seyirler :)