Altı (6) davulcudan oluşan bir çete, Volvo arabalarının içinde sessizce bir apartman dairesini gözetler. Dairedeki yaşlı çift her gün köpeklerini yürüyüşe çıkarır ve aynı zamanda döner. Bu durumda çetenin yalnızca 10 dakikası vardır.
**
Çetemiz daireye hırsızlık için girmez. Peki ne yapar? Sırasıyla önce mutfak, ardından yatak odası, banyo ve son olarak oturma odasında müzikle alakası olmayan sıradan ev eşyalarıyla perküsif (vurmalı) bir ritim tutar ve ahenkle çalarlar. Bu eşyalar mikser, su bardağı, mutfak dolabı, abajur açma/kapama düğmesi, masa saati, diş fırçası, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi gayet sıradan ev eşyaları ve kişisel bakım ürünlerinden oluşuyor. Çete, her bir odada kısa kısa kalabiliyor çünkü unutmamaları gereken tek şey kalan zamanları. İçerinden biri kronometreyi kontrol ederken, tüm bu cümbüş bozulmadan devam ediyor.
**
Ekibin rastgele seçtikleri eşyalara rağmen birbiriyle uyum içinde çalması, anlamsız ciddiyetleri, odalardan ayrılırken her yeri düzenleyip buldukları gibi bırakmaları izleyiciye çok saçma ve bir o kadar da keyifli bir resim çiziyor. Kendinizi, bir yandan "Ne yapıyor bunlar?" diye düşünüp bir yandan da oluşan ritme kendinizce ayak uydururken bulabilirsiniz. :)
**
İyi seyirler.
N.T. 🌼