Cidden nedir bu saç takıntısı?


Kız olursa şu ismi, erkek olursa da şu ismi verelim gibi! Tutturmuşlar kadın dediğin uzun saçlı olur, yok etine dolgun olur vs. vs.


Genetik kodumuza mı işlenmiş sanki bu?


— Hop XX kromozomlarına sahip olan kadına uzun saç, XY kromozumlu erkeğe de kısa saç!

— Yüklendi mi?

— Yüklendi Sayın Yaratıcı!

— Tamamdır o zaman, gönderin Dünya'ya!


Ve hoop, kodlanmış insanlar dünya üzerine esarete gönderildiler. Peki niçin? Toplum tarafından "sen şusun, sen busun, yok öyle değil şöyle olmalısın vs. vs." için mi? Cem Yılmaz'ın da dediği gibi: "Bu hanımın yazık bir buldozer kadar hürmeti yok mu?" Var mı, orası tartışılır. Ki biz de tam olarak onu yapmaya çalışıyoruz, değil mi sayın okuyucu?


Genetik kodlarımıza işlenmiş midir pek bilemiyorum. Sonuçta bir eleştiri yazısı yazıyorum, makale değil. Kaynak göstermek zorunda değilim ama göstermem gerekiyor olsaydı da, günümüz dünyasında bu konu üzerine konuşan, farkındalık yaratmaya çalışan pek çok kişi ve kuruluş sıralayabilirdik bu yazının alt kısmına. Ama bu yazıyı okuyan sayın kişilerin zaten bu konu hakkındaki bilgilerine istinaden devam etmek istiyorum, izninizle.


KADIN, beş harften oluşan bir kelime bakıldığında. Ama gelgelelim yüzyıllardır bitmek bilmeyen bir varoluş sancısı çoğu çevreler için.


Yukarıda da bahsettiğim gibi isim seçmek kadar zor bir olay, kadın kelimesini kabul etmek hatta kabul etmeye çalışmak. İyi ki unisex isimler var da az buçuk kafaları rahatlayabiliyor anne-baba olacak ve olmak isteyen bireylerin.


"Peki sorarım size, hadi diyelim çocuk sahibi olmaya karar verdiniz, gerekli ekip çalışmasını da yaptınız. Bakıldığında bu bir ekip çalışması öyle değil mi? Bence öyle!" Peki, kimse size ekip çalışması öncesinde ya da sonrasında gelip soruyor mu kız mı yoksa erkek çocuk mu istiyorsunuz diye? Bunun için çalışan leyleklerin pek vakti olduğunu sanmıyorum ama! Tahminimce kimse sormuyor!


"Sağlıklı bir çocuğumuz olsun!" diye başlayan bu ekip çalışması nasıl oluyor da erkek olursa kısa saçlı, kız olursa uzun saçlı olsuna evriliyor çok merak ediyorum.


Daha bebekken "Aman saçını kısa keselim de bütün gücü oraya gitmesin!" diye cinsiyet fark etmeksizin saçları kesilen bebekler, nasıl oluyor da ilerleyen yaşlarında şu şöyle olacak, bu böyle olacak diye kısıtlamalara maruz kalıyorlarlar?Sorarım size sayın okuyucu: NASIL VE NEDEN?


SİZCE DE YOK MU BU İŞTE BİR TERSLİK?