Başlık çok clickbait gibi dursa da haber tamamen doğru. Netflix CEO'su bir röportajında bu film için şöyle bir cümle kuruyor: "Netflix'te aradığımız yapımlar Who Am I gibi özgün ve daha önce çekilmemiş filmler; ayrıca filmi de izlemenizi öneririm, benim çok beğendiğim bir film." Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bu filmin yönetmeni, Netflix'in en ünlü dizilerinden Dark'ın da yönetmeni. Bu bilgiyle haberin yalan olmadığını doğrulayabilirsiniz.



Spoilersız İnceleme


Gelelim filme. Senaryosunda birkaç eksik bulunsa da ufak eksiklere takılmayan biriyseniz film aşırı sürükleyici ve müthiş bir finale sahip. İzlemenizi öneriyorum.



Spoilerlı İnceleme


Film Fight Club'dan esinlenilerek yazılan filmler arasında. Benim için en iyi ikinci film. Birincilik ise A Beatiful Mind filminde olsa da filmin başında senaryosuna biraz daha özenilseymiş benim nezdimde birinciliği zorlayabilirmiş.


Bu bahsettiğim ufak hatalar da şunlar: Filmin başında olayları ne kadar karakterin kendisinden dinlesek de karakter motivasyonlarını ve karakterizasyonları çok baştan savma yaptıklarını düşünüyorum. Karakterizasyonun kötü olmasına finalde bir sebep bulsalar da motivasyonlar hâlâ beni tatmin etmedi, ayrıca filmdeki olay örgüsü resmen pamuk ipliğine bağlı, her olayda şans faktörü sayesinde başrolümüz olaydan sıyrılıyor. Bu, yönetmenin bizim filme daha çok girmemiz için kullandığı bir taktik olsa da bir süre sonra karpuz tadı vermeye başlıyor. Tabii bu benim gibi sinefillerin başına gelen bir olay, genel izleyicide hâlâ bu taktik işe yaradığından yönetmeni de bu konuda pek suçlayamam.


Ama film bu eksikliklere rağmen finaldeki çift twistiyle çok kaliteli bir iş ortaya koymuş, özellikle küp şeker detayı harikaydı.