Netflix, Frank Sinatra’nın hayatını konu alan bir dizi için anlaşma imzaladı.


Dizinin tasarlanması ve geliştirilmesi üzerine yapılan anlaşma Netflix, Lionsgate Television, Universal Music’e bağlı Polygram Entertainment, Warner Music’e bağlı Frank Sinatra Enterprises şirketleri ve Oscar ödüllü senarist-yönetmen Bill Condon arasında yapıldı. 


Frank Sinatra Enterprises adına, Frank Sinatra’nın kızı Tina Sinatra da uygulayıcı yapımcılardan biri olarak projede yer alacak.


Yapılan anlaşmaya göre Bill Condon, dizinin hem senaristi hem de yönetmeni olarak projenin başında bulunacak. Bill Condon, yazıp yönettiği “Gods and Monsters (1998)” filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Akademi Ödülü kazanmış ve “Twilight” serisinin ilk iki filmini yöneterek epey tartışılmıştı.


Frank Sinatra’nın hayatında, bir dramadan beklenen hemen her şey var.


Frank Sinatra (1915-1998), New Jersey’de, İtalyan asıllı bir ailede doğdu. Yirmilerinde bir genç olarak müziğe başladıktan sonra düşe kalka zirveye çıkıp müzikte bir ikon haline geldi. TV şovları sundu, filmlerde oynadı; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını aldı. Mafyayla ilişkileri hep konuşuldu, FBI’ın soruşturma dosyalarında yer aldı. Aşk hayatı hep çalkantılı oldu; Ava Gardner, Mia Farrow, Judy Garland, Lauren Bacall, Marilyn Monroe ve Angie Dickinson gibi ünlü isimlerle adı geçti, ilişkiler yaşadı. Seksenli yaşlarına kadar sahne aldı. Ölümünden yirmi yıl sonra dahi herkes tarafından adı bilinecek kadar ünlü bir sanatçı olmayı başardı.


Dün, Deadline dergisinin özel haberi ile duyulan projenin şu an için tarihi belli olmadığı gibi resmî bir adı da yok. 



Kaynak: Deadline



Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz