"Louis Wain'in Renkli Dünyası (The Electrical Life of Louis Wain)"

Yönetmen: Will Sharpe

Vizyon Tarihi: 31 Aralık*

Dağıtımcı: CJ ENM

Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı Birleşik Krallık yapımı film, kendi ruh hâlinin yansımalarını da taşıyan kedi resimleriyle adından söz ettiren ressam Louis Wain'in hikâyesini konu ediniyor. Vincent Van Gogh ile aynı dönemde yaşayan Louis Wain, şizofreni hastalığıyla boğuşan dahi bir sanatçı, aynı zamanda hasta eşi için her şeyi yapmaya hazır ince ruhlu bir insandı. Hayal gücüyle, resim dünyasını sonsuza kadar değiştiren bir akıma öncülük etti: Bu akımın başrolünde ise kediler vardı.


"Son Görev (The Last Job - Crime Story)"

Yönetmen: Adam Lipsius

Vizyon Tarihi: 31 Aralık

Dağıtımcı: CJ ENM

Oscar ödüllü oyuncular Richard Dreyfuss ve Mira Sorvino’nun başrollerini üstlendiği yapım, evlerine giren soygunculardan intikam almak için plan yapan bir adamın hikâyesini konu ediniyor.


"Hatıra Kutusu (Memory Box)"

Yönetmenler: Joana Hadjithomas & Khalil Joreige

Vizyon Tarihi: 31 Aralık

Dağıtımcı: Başka Sinema

Bekar bir anne olan Maia'ya Noel hediyesi olarak içinde defterler, fotoğraflar ve kasetlerin olduğu bir kutu gelir. Bunlar Maia’nın Beyrut’ta ailesiyle birlikte savaştan kaçmadan önce yakın arkadaşına gönderdikleridir. Kutudakileri inceleyen Maia’nın kızı Alex, annesinin geçmişindeki sırları gün yüzüne çıkarır.


"Licorice Pizza"

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Vizyon Tarihi: 7 Ocak

Dağıtımcı: UIP Türkiye

"There Will Be Blood", "Magnolia", "Boogie Nights" gibi pek çok unutulmaz filme imza atmış olan usta yönetmen Paul Thomas Anderson'ın yeni filmi "Licorice Pizza", 1970'li yıllarda San Fernando Valley'de, aynı zamanda başarılı bir çocuk oyuncu olan lise öğrencisi Alana Kane'in hayatına ve onun etrafında gelişen olaylara odaklanan bir komedi/dram filmi. Alana Haim'in başrolü üstlendiği filmde Bradley Cooper ve Sean Penn gibi ünlü isimler de yer alıyor.


"The King's Man"

Yönetmen: Matthew Vaughn

Vizyon Tarihi: 7 Ocak

Dağıtımcı: UIP Türkiye

"Kingsman" serisinin orijin hikâyesini ele alan yapım, Ralph Fiennes'in hayat verdiği Oxford Dükü ile Harris Dickinson'ın canlandırdığı Conrad'ın, bilinen anlamıyla Kingsman'in ilk yıllarında dünyayı tehdit eden kötücül bir güce karşı koymaya çalışmaları anlatılıyor.


"Kahraman (Ghahreman)"

Yönetmen: Asgar Ferhadi

Vizyon Tarihi: 7 Ocak

Dağıtımcı: Bir Film

2021 Cannes Film Festivali'nde Grand Prix ödülü kazanan ve Altın Palmiye için yarışan, dünyaca ünlü auteur yönetmen Asgar Ferhadi'nin Fransa-İran ortak yapımı yeni filmi "Kahraman", borç temasını ele alıyor: Rahim, ödeyemediği bir borç yüzünden hapistedir. İki günlük bir izin sırasında alacaklısını, borcun bir kısmının ödemesine karşı şikayetini geri çekmesi için ikna etmeye çalışır. Ancak işler planlandığı gibi gitmez.


“Nalan”

Yönetmen: Fatih Mutlu

Vizyon Tarihi: 7 Ocak

Dağıtımcı: CJ ENM

Nalan Kazak, sabah programlarının rekortmen sunucusudur. Ancak yaşadığı bir kaza, programını bırakmasına neden olur. Aradan geçen 2 yılın ardından Nalan, yeniden sabah programlarına başlamaya karar verir. Fakat işler beklediği gibi gitmez, kendisini tuhaf bir durumun içinde bulur. Fatih Mutlu’nun ilk filmi olan komedi türündeki yapım, aynı zamanda Açelya Topaloğlu’nun ilk sinema başrolü ve Sergen Deveci’nin oynadığı ilk uzun metraj.


"Çığlık (Scream)"

Yönetmenler: Tyler Gillett & Matt Bettinelli-Olpin

Vizyon Tarihi: 14 Ocak

Dağıtımcı: UIP Türkiye

"Çığlık" serisinin beşinci filmi, kendi başından geçenlere benzer seri cinayetleri çözmek için Woodsboro'ya geri dönen Sidney ile bu mücadelede onunla yeniden güçlerini birleştiren Gale ve Dewey'nin hikâyesini anlatıyor.


“Kod 355 (The 355)”

Yönetmen: Simon Kinberg

Vizyon Tarihi: 14 Ocak

Dağıtımcı: TME Films

Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Penélope Cruz, Diane Kruger, Fan Bingbing, Sebastian Stan ve Édgar Ramírez’in rol aldığı film, dünyayı kaosa sürükleyecek olan ölümcül bir silahın peşine düşen altı kadın ajanın hikâyesini anlatıyor.


"Belle (Ryu to Sobakasu no Hime)"

Yönetmen: Mamoru Hosoda

Vizyon Tarihi: 14 Ocak

Dağıtımcı: Başka Sinema

"Belle" adlı anime, taşrada yaşayan utangaç bir lise öğrencisi olan Suzu'nun hayatına odaklanıyor. Fark edilmeden, sosyal ortamlarda bulunamadan yaşayan Suzu, sanal dünya "U"ya girdiğinde, dünya çapında sevilen bir şarkıcı Belle olur ve bu büyüleyici kimliğe kaçtıkça gerçekliği kaybetmeye başlar.


"Ayrı Dünyalar (Ouistreham)"

Yönetmen: Emmanuel Carrère

Vizyon Tarihi: 21 Ocak

Dağıtımcı: Başka Sinema

Tanınmış yazar Marianne Winckler, Fransa’da sosyal adaletsizlik ve gelecek kaygısıyla ilgili bir kitap yazacaktır. Araştırması için, gerçek kimliğini ifşa etmeden, Fransa’nın kuzeyine gider ve temizlik işçiliği yapan kadınlara katılır.


"Gizli Gerçek (Run)"

Yönetmen: Aneesh Chaganty

Vizyon Tarihi: 21 Ocak

Dağıtımcı: CJ ENM

2020'de Hulu'da yayımlanan ve dünyaya Netflix tarafından yayılan fakat Türkiye'de vizyona girecek olan korku türündeki film, annesinin (Sarah Paulson) ondan karanlık bir sır sakladığından şüphelenmeye başlayan, evde eğitim görmüş engelli bir genç kızın etrafında şekilleniyor.


"Morbius"

Yönetmen: Daniel Espinosa

Vizyon Tarihi: 28 Ocak

Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye

Morbius, çizgi romanlarda Spider-Man evreninin karakterlerinden biri olan ve yaşadığı kan hastalığına deva bulmaya çalışırken yarı vampir bir varlığa dönüşen bilim insanı Dr. Michael Morbius'un hikâyesini anlatıyor. Marvel sinematik evreninin yeni karakteri Morbius'u Jared Leto canlandırıyor.


"Arabamı Sür (Doraibu Mai Kâ)"

Yönetmen: Ryûsuke Hamaguchi

Vizyon Tarihi: 28 Ocak

Dağıtımcı: Başka Sinema

Cannes Film Festivali'nde üç ödül kazanan ve Altın Palmiye için yarışan Japonya yapımı film, oyuncu ve yönetmen bir adamın tiyatro senaristi olan eşinin kaybolması ile gelişen olayları konu ediniyor.




* Aralık ayının başındaki vizyon takviminde bulunmayan, dolayısıyla "Aralıkta Çıkacak Filmler Seçkisi" içeriğimizde de yer almayan, 31 Aralık vizyon tarihli üç film buraya eklenmiştir.



Kaynaklar:

Box Office Türkiye

Beyazperde

IMDb

Irish Film Critics (Görsel)



Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz