Yeni bitirdiklerimdendir. Öğrenme İlişkileri, Eğitimde Psikanalitik Düşünce merkeziyle, eğitim öğretimde karşılaşılan durumları örnek vakalarla açıklıyor. Bir öğretmen olarak, hem kendi yaşantımda karşılaştığım bazı durumların nedenlerini anlamak hem de okulda karşılaştığım öğrenci, öğretmen profillerini anlamak açısından oldukça aydınlatıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Öğrenme öğretme sürecindeki ilişkileri anlamak ve belki çözüm arayışına girmek için güzel bir adım olabilir.

Kitaptaki tespitler, muazzam aydınlatmalar yaşatsa da konunun uzmanı olmayan biri için yapılacakların sınırlı olmasını da hatırlatıyor. Çocuklarını anlamak isteyen ebeveynler, öğrencilerinin yaptıklarının ötesini görmek isteyen öğretmenler için okuması keyifli, aydınlatıcı bir kitap ve dilinin de anlaşılır olduğunu da eklemek isterim.

"İyi ve yaşamsal deneyimlerin içe yansıtılmasıyla iyi iç nesneler de oluşmaya başlar. Bazı önemli ayrıntılarda farklar olsa da iyi iç nesneler, dayanıklılık, güvenli bağlanma, sağlam bir kimlik duygusu ve özgüvenle ortak özellikler taşır. İyi iç nesnelerin olması, güçlü bir kişilik çekirdeğinin geliştiğine ve çocuğun ilerde zorluklar karşısında kullanabileceği içsel kaynaklar oluşturduğuna işaret eder."