Gençlik ateşinin yarattığı farkı yaşlanmaya başladığım bugünlerde anlıyorum. Hiç sahibi olamadığım mutluluk için planlar yapıp hayaller kurduğum eski günlerimde öngörmediğim sonuçlarla karşılaştım. Ben kendi hayallerim doğrultusunda olayları yönlendirmeye çalışırken başka insanların hayallere sahip olabileceği gerçeğine yabancıydım. Durumdan hoşnut olmayanlar değiştirmeye çalıştıkça ben öfkelendim. Öfkelendikçe yaktım, yıktım. Sözlerine, bakışlarına doyamadığım insanları birer enkaza dönüştürdüm. Diğerlerini yaktıkça eksildim. Tüketti bu beni. Artık kimseyi görmüyor, duymuyor, sorulan soruların cevaplarını bilmiyorum.


Genç sayılmam artık. Ama bu dünyada geçirdiğim yılların çokluğundan degil, sekiz milyar insanın en yücesi oldugumu zannettiğim yılların çokluğundan. İnsan olmaktan tiksiniyorum. Karar verdim. Kalan yıllarımı bir kurt olarak geçireceğim. Gençliğimde saldırganlığından ödün vermemiş, tüm tehtidlerin boğazını parçalamış, yıllar geçtikçe kaslarının erimesine şahit olmuş gri bir kurt olacağım.


Kurt halimle dağlarda yaşayabilirim. Bozkırda yaşayabilirim. Ormanda yaşayabilirim. Ne zaman nerede olmak istersem orada olabilirim. Belki sahilleri, denizi özlerim. Vücudumu saran nemli havayı, nefesime karışan tuzun kokusunu özlerim ama olsun. Bir sürünün parçası olacağım. Onlar için yaşayıp, gerektiğinde onlar için öleceğim. Hayır liderlik edemem, yaşlandım. Belki sahte bir yaşlı bilge olabilirim. Yol gösterebilirim genç kurtlara. Onlara insanlığın hikayelerini, kokuşmuş şehirlerini anlatıp ne kadar şanslı doğduklarını anlamalarına yardımcı olabilirim. Bir gün başka bir kurdu sevebilirim mesela. Gece çöküp tehditler etrafımızı sardığında, yakınıma sokulup boğazımı darbelerden korurken çıkardığı hırıltılarda huşuyu ve gücü tekrar bulabilirim. Arada sürüden ayrılıp onlara hediye edebileceğim avlara çıkabilirim mesela. Son kalan gücümü onların gücüne katıp, sürünün önünde yol gösteren olabilirim.


Hayır. Kimi kandırıyorum ben? Ne bir kurda dönüşebilirim ne de onurlu bir hayat sürebilirim. Ben hiçbirini haketmiyorum. Kurtların onuruna leke süremem. Yalanlarımla aralarında yaşayamam. Lanetlenmiş ruhlardan biriyim ben. Tüm sancılarımla insanların arasında yaşayarak ölmeyi hakeden. Sahi kimim ben?