1- Türkiye’de 2022 Eylül’ünde gösterime giren bu psikolojik gerilim filmi “mutluluk takıntısını” genç bir çift üzerinden gözler önüne seriyor. 

2- Filmin başrolündeki Alice ile gerçeklik algısını yitirmeye başlamadan önce güneşli pırıl pırıl bir havada gülen yüzlere tanık olduğumuz Victory (Zafer) kasabasının sakinleri günümüz dünyasının kaosundan çok uzak ve sonradan fark edilecek sıkıcı bir rutinliğe sahip. 

3- Jack karakteri ise gerçek hayatta kendisini gerçekleştiremediğine inanan ve bunun sonucunda Alice’in hayatını çalacak bir seçimle hayali bir dünyada birbirlerinin “mutlu olabileceğine” inanan çarpık bir kişilik. 

4- Bir arada olduklarında birbirlerine uyumlu olduğunu düşündüğümüz çifti, gerçek hayattaki halleriyle gördüğümüzde ise Victory kasabasındaki kurgu hallerinden daha az gerçekçi bulmamız Jack’in bir nevi hayal dünyasında yaşama seçiminin nedenini oluşturuyor. 

5- Jack’in gerçek hayatta Alice ile birlikte yakalayamadığı mutluluğu ve kendisini başarılı hissetme arayışında yalnızca bedenleri esirmiş gibi görünse de aslında zihinlerinin de hayali dünyanın sınırlılığına esir olduğuna şahitlik ediyoruz. 

6- Bu iki karakter dışında komşuları olan Bunny, yani filmin yönetmeni de olan Olivia Wilde, her şeyin farkında olmasına rağmen kendi kurtuluş serüvenini Victory kasabasında yaratma çabasında. 

7- Aslında bu kasabaya bağlanan her karakterin gerçekliğin ağırlığına katlanamadığını ve dünyada yaratamadıklarını sanal bir dünya üzerinden yaratmaya çalıştığını, finale yaklaşırken gördüğümüz Jack ve yaşantısıyla beraber realiteden neredeyse tamamen koptuğunda fark ediyoruz.

8- Mutluluk denince akla gelen güneşli bir günün ardındakileri görünce hepsinin hayallerinin aynı olacağına inandırılsak da kaosun ve karanlığın dahi en mükemmel yalandan çok daha iyi olduğunu, özgürlüğün en büyük arayış olduğunu anlıyoruz. 

9- Gerçek olamayacak kadar muntazam kasabanın sakinlerinden Bunny ve Alice’in isimleri meşhur Alice, in Wonderland filmindeki gibi sonsuz gibi gelen tavşan deliğinden düşen Alice’in bambaşka bir dünyaya geçişini ve cevaplarının da Bunny’de olmasını hatırlatıyor bize.

10- İzleyicisine mükemmel görünenin ardında yatan karanlığı anlatan Don’t Worry Darling, birinin hayalinin diğerinin zindanı olabileceğini kurgusal bir dünyadan gösteriyor.