Ciddi bir yerli rock müptelası olarak beni en çok heyecanlandıran iki-üç gruptan biri Sakin. Hatta Bubi' Sanat demo olarak açıldığı gece ilk paylaşımım Sakin- Denek Hayatım olmuştu. İnanılmaz kaliteli ve lezzetli müzik yaptıklarını düşünüyorum. Grup seneler önce dağılınca (bu yüzdendir ki 21. yüzyılda olmamıza rağmen sevdiğim küçük grupların albümlerini alıyorum gidip, Sakin gibi dağılırlarsa seneler sonra bu ayrılıktan şikayetçi olmaya yüzüm olsun diye), orada burada dağınık halde ikinci albüm için hazırladıkları kayıtlar kalmış.
Grubun vokali, Onur adıyla bilinen ve piyasadaki popüler işlerle anılan Onur Özdemir bugün Hayata adlı, ikinci albüm için kaydedilenlerin derlenmiş halinden oluşan bir albüm yayınladı. Seneler önce çıkmış ilk albümün adının da Hayat olması yüzümü güldürüyor, çok mutluyum. Sabahın dördü, başa alıp alıp dinliyorum on şarkıyı.
Şunu da iliştirmek isterim, 4 Aralık 2016 beni sabaha kadar Sakin - Bu Defa dinlerken ağlatan ve muhtemelen uzun yıllar boyu benim için hayatımın en uzun geceye sahip günü olduğunu istesem de unutamayacağım bir tarih. 2020, 4 Aralık’ta da "Hayata" çıkınca içim kıpır kıpır oldu, buraya yazmamak için bir sebep bulamadım. Hepimize afiyet olsun.

‘’Çabuk gel şimdi
Özledim çoktan
Evinde neyle avunsam bilmem
Susar dilim bugün
Konuşmak kirletir
Diretsem de gelmiyor yüzün
İfadem beklesin
Günler eskiymiş
Tabiatmış ki güzeldi, sonuçta bizimdi
Görünsen ah yine
Koşsam gülümseyip
Durup bir soluklansam yanında’’