Open Your Eyes dizisi Netflix mini diziler kategorisinde bulunan, trajik bir kaza sonrası hafızasını yitiren bir genç kızın hafıza kaybı kliniğinde hayatını yeniden kurmaya çalışmasını ama alışılagelmedik tedavisinin onda kuşku uyandırmasını anlatıyor.

Hafıza Kaybı Kliniğini ise tam bir facia... Hafızalarınız geri getireceğiniz mottosuyla yola koyulan bir grup bilim insanının, hasta bireyleri çeşitli makine ve cihazlara bağlayarak çıldırış sekanslarına şahit olmamız içten bile değil. Patlayan gözler, kendisini oradan oraya savuran bireyler…

Diziye ilk başladığımda iki bölüm, öyle mi olacak böyle mi sonuçlanacak diye tırnaklarımı yiye yiye izledim diyebilirim.

Bahsettiğimiz genç kız Julka... Öncelikle bir yangın sonrası annesi ve babasını kaybettiği, teyzesi tarafından hafıza kaybı kliniğine yatırıldığından falan bahsediliyor. Julka, hafıza kaybı merkezinde edindiği arkadaşlar ile kimi zaman yaşadığı şeylerin gerçek mi yoksa bir rüya mı olduğunun farkına varamıyor. Öyle ki bölümler hızlıca akarken sizler de Julia'nin kesinlikle büyük hasta olduğuna inanıyorsunuz. Ancak Julka hayal ile gerçek dünya arasında sıkışıp kaldığında, ipin ucu kopacaktır.

Son bölüme gelindiğinde dizinin ilerleyişi yön değiştiriyor. Bu sefer spoiler vermeyeceğim. Altı bölümden oluşan dizimizin son bölümüne kadar anlam dahi veremediğiniz, yorum yapamadığınız anlar olacak. Spoiler, son bölüme gelmenizi engelleyeceği için sadece tavsiye ediyorum.

Sevgili Julka, seni izlerken senin adına çok üzüldüm! İçinde bulunduğumuz durumdan çok eminken, olaylar öylesine gelişip bizi şüpheye düşürürse ne hissederiz? İşte bize Julka bu hissi veriyor... Muhteşem bir kurgu ve son ana kadar gerçekten hasta mıyım düşüncesi izleyiciye de geçiyor.

Son bölüm ise bomba!

Kesinlikle bir sezon daha yolda... Ve ilk sezona göre daha can alıcı olacak...