"Hişt! Hişt!" deyince kimimizin aklına doksanlardan bir şarkı gelir: “Hişt! Hişt! Sakin ol, sinirlerine hâkim ol.” Kimimizin aklına Ezginin Günlüğü'nden bir şarkı gelir: 


"Su uyandı, sen uyanmadın aşk olsun 

Salınıp çık, içine bahar dolsun 

Ne bu dünya böyle kalacak ne geçmiş ziyan olacak 

Açacak akşamlardan mor leylaklar 

Gecelerden çiy düşmüş dallarına 

Dile gelmiş o dilsiz sevdalar 

Işığın var mı? Yak biraz, aydınlansın gecemiz 

Açayım deli gibi uyansın bu bahar 

Hişt hişt hişt hişt 

Hişt hişt hişt hişt” 


Kimimiz için ise sadece bir nida "Hişt! Hişt!".

Tonlamasına ve ikileme olup olmamasına göre bazen çağırmak için, bazen susturmak için. Ancak uzunca zamandır çoğumuzun aklına Sait Faik öyküsü getirir bu ses: 


"Nereden gelirse gelsin; dağlardan, kuşlardan, denizden, insandan, ottan, böcekten, çiçekten... Gelsin de nereden gelirse gelsin! Bir 'hişt' sesi gelmedi mi fena. Geldikten sonra yaşasın çiçekler, böcekler, insanoğulları..."   


"Hişt! Hişt!" şimdi de bir öykü dergisi olarak çıkıyor karşımıza. Bildiğimiz basılı dergilerden değil; çağa ayak uydurmuş, çevrimiçi formatıyla... Evde, işte okulda, tuvalette, toplu taşıma araçlarında yanımızda geziyor, anlattığı ve anlatacak öyküleriyle.


Çevrimiçi olması sizi yanıltmasın, tıpkı basılı bir dergi titizliğinde hazırlanıyor "Hişt! Hişt!". Niteliği nicelikten öne koyuyor... Öyküler, site üzerinden gönderiliyor ve gönderilen bu öyküler arasından en kaliteli olanlar seçilip yayımlanıyor. Yani Hişt! Hişt!’te yer almak için ünlü olmanıza gerek yok, anlattığınız öykünün iyi olması önemli... Bir de daha önce yayımlanmamış, özgün bir çalışma olması...


Site, öyküyü üçe ayırmış: Banımlık, Tadımlık, Doyumluk. 


"Banımlık" bölümünde mikro öyküler veya diğer bir adıyla küçürek öyküler karşılıyor biz okurları. "Tadımlık" bölümünde ise kısa ve orta uzunlukta öyküler var. Daha uzun öyküler ise "Doyumluk" bölümünde buluşuyor okurla. O an vaktinize veya ihtiyacınıza göre seçimi siz yapabiliyorsunuz. Bazı öyküler ise sesli. İster okuyup ister dinleyebiliyorsunuz, yine tercihinize göre. Ayrıca öykünün yanı sıra kısa filmin en nitelikli örnekleri ve el emeği göz nuru çizimler de mevcut sitede.


Sonuç olarak sloganı gibi öykülerle örülü bir dünya "Hişt! Hişt!".


İnternet sitesihttps://histhist.com/

Twitter: @histhistcom 

Instagram: @histhistcom

YouTube: Hişt! Hişt!