Okumakta olduğum bölümün final sınavlarına çalışıyorum şimdi. Bir konu dikkatimi çekti ve bunu kendi cümlelerimle sizlere anlatacağım.


Paranın aile içinde sorunlar yaratmasının başlıca nedenleri şu şekildedir:


- Evde parayı kazananın sadece erkek olduğu durumlarda kadın da harcayan durumundadır. Para yetersizleştiği zaman parayı kazanan kişi haliyle sinirlenebilir. Bunun nedenini araştırmak istediğinde ise sorumlu olarak kadını görme eğilimi artar.


- Paranın harcanmasıyla ilgili kararların alınması sırasında erkeğin diğer aile üyelerine sormadan kendi fikirlerini gerçekleştirmesi.


- Çevrenin -eşlerin ailelerinin, akrabalarının vb.- ailenin gelir durumuna karışması.


- Eşlerden birinin bugünkü ekonomik durumunu, evlenmeden önceki ekonomik durumuyla olumsuz bir şekilde karşılaştırması.


- Eşler, birbirlerinin rolleri hakkında beklenti ve sorumluluklarını bilmemekte ve bu neden dolaylı olarak para yönetimini etkilemektedir.


- Eşlerden birinin ya da her ikisinin hayat standardı ve gelir-gider dengesi hakkında gerçekçi olmayan bilgiler ya da kendi hayali düşünceleri ışığında tutum sergilemesi, karşı tarafı zora sokmaktadır.


- Giderle ilgili planlamanın, uygulamanın ve değerlendirmenin kimin tarafından yönetileceğine karar verilmemesi.


Maddelerimiz bu şekilde.


Bölümümü okurken öğrendiğim bilgiler sayesinde çevremdeki ilişkilerin yanlış ve olumsuz yönlerini görebiliyorum. Verdiğim bilgilerle kendi ailenizi ya da çevrenizdeki evlilikleri gözlemleyip var olan maddelerin olup olmadığını görebilirsiniz.