Burkay Yalnız, sahne ismiyle ‘Ağaçkakan’, 2018 yılından bu yana aktif bir şekilde hip-hop sahnesinde yer alıyor. Müzik kolektifi olarak kurulan ve bünyesinde birçok başarılı ismi barındıran M4NM‘in kurucularından Ağaçkakan, geçtiğimiz hafta içerisinde ‘Ben bir şey yapmadım.’ diyerek ‘Kendiliğinden’ albümünü dijital platformlar aracılığıyla üzerimize bıraktı. Bu albümdeki her şarkıda yeni hikayelerle birlikte bizi sorgularla, zaman zaman farkındalıkla ve nihai durumda kaliteli bir işle karşı karşıya kalmanın mutluluğuyla bir araya getiriyor Ağaçkakan. Müzikalitenin yanında kalemiyle de kendine hayran bırakıyor. 


“Memleketin canına kastettiği herhangi bir oğlu” olarak ‘Geber’ derken dengemizi bir türbülansa sokmayı başarıyor. Etki altına alan sözleri ve tavrının yanında şarkılara verilen isimlerle de ilgi çeken yeni albümde ‘Faust Pazarlığı’ ile gerçeklerle itildiğimiz umutsuzluğa ve dizginlenemeyen öfkeye “Hiçbir huzurun evlat edinmediği bir çocuk” olarak imzasını atıyor.


‘Korkuluk’ ile yokuş aşağı koşma isteği uyandıran Ağaçkakan, ‘Aleyh’ ile korkularımızı savuştururken akıbetimizi anlatmaktan da geri durmuyor. Uyumsuzluğunu vurguladığı ‘Tümeyokum’ ile dünyanın dönmeye bahanesini sorguluyor.


Kendinizdeyken rastlamanız gereken bu albümde başarılı isimler Nilipek ve Can Güngör’ü de konuk eden Ağaçkakan, Nilipek ile saldığı Karbondioksit’te yumruklarını cebinde sıkmayı bırakıp tahammülünü kaybediyor. Nilipek sesiyle şarkıyı parlatırken, parlak ihtimallerin peşini bırakmamızı nahif bir şekilde öğütlüyor. Can Güngör’ün nefis sesi ile “Fark etmez hangi gün, bir yıldız söndü dün.” diyerek misafir olduğu “2019 da Berbat Bir Yıldı” şarkısıyla ne mutlu ki, 2020 yılını kapatırken kabullenişimize de omuz veriliyor.


Şarkılarında karanlık bir atmosfer yaratan Ağaçkakan, sunduğu kaos içerisinde aydınlanacağımız kırıntılar bırakmayı ihmal etmezken ‘Rüsva Gece’ şarkısında bu kırıntılarla berhudar olmamızı tavsiye ediyor. “Hiçbir iz bırakmadım derken gölgem kaçışıma delil olacak.” diyor.


Ağaçkakan’dan haberdar olan ve tarzını sevenlere haber verirken; henüz keşfetmemiş olanlar için de özgün ve kaliteli bir iş sunuluyor ‘Kendiliğinden’ albümüyle.


Yolculuğunu ‘Gidince Görücez’ ile anlatan Ağaçakakan’ı dinleyince bileceğiniz üzere:


“Devasız ve bulanık düşünceler gibi bilinçaltında gizliyim

Üstüne alınmana gerek yok ben kendimle de sizli bizliyim”


‘Kendiliğinden’ albümünü Spotify, Apple Music, Deezer, Fizy, Tidal gibi dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.


https://agackakan.lnk.to/Kendiliginden


Sena Türkmen