Zaman mefhumuna her daim hayran ve bu uğurda kuantum ölümsüzlüğüne yolu varan bir öykü yazmış biri olarak zamanda yolculuk yapacak bir diziyi izlememe ihtimalim yoktu. Ki asıl mesleği bir “sanat tarihçi” olarak okul hayatımın büyük bir bölümünü ciğerci kedisi gibi Pera Palas civarında gezindiğimde düşünülürse gecemi bu diziye vermem kaçınılmazdı. Yine de kolay kolay bir şey beğenmeyen biri olarak izlemekten korktuğumu da eklemeliyim ama netice korktuğum şekilde olmadı. Uzatmadan diziyi beğendiğimi söyleyebilirim. İşin teknik kısmında bir sorun gözüme çarpmadı ya da nereye varacağını merak ettiğimden belki gözümden kaçan birkaç şey olmuşsa da bunu izlemem esnasında fark etmemem yeterince tatmin edici olduğunu kanıtlayacaktır. Dedektiflik işlerini sevip delil peşinde koşmak isteyen biriyseniz, ki ben onlardayn biriyim, benim merakımı her daim canlı tutmayı başardı. Bazı küçün uzatmalar olsa da bu deneyimin sonunda beni bir sonraki sezonu görmek istemeye itti. Ki merakı canlı tutmak, olacakların tahmin edemeyip öğrenmek istemek benim için her daim önemli bir kriter olmuş olduğundan söyleyecek kötü pek bir sözüm yok.

Hikaye, ilk bölümün ilk kısmında biraz hızlı aktı. Hazal Kaya'nın karakteri, yaşadığı deneyime öylesine hızlı ayak uydurdu ki şaşırmaması göze batıyordu. Lakin günümüz dünyasında insanların şaşırma eşikleri öyle yüksek ki yanlışlıkla zaman yolculuğu yapmak bile ilginç ya da tuhaf gelmeyebiliyor. Yani belki senarist bir tür sistem eleştirisi yapmıştır diye umarak pembe gözlüklerimle bakmayı denedim diyebiliriz.

Konusu genel itibariyle bilinse de çok fazla bölümler hakkında konuşmanın şu aşamada etik olarak doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu yazıyı bir dizi önerisi olarak alacaklar için konuşmak istedim. Eğer izlemek için bir dizi arıyorsanız, dönem ve hafiyelik işleri ilginizi çekiyorsa ve daha da önemlisi zamanda bir kez olsun yolculuk yapmak istemişseniz izleminizden yanayım. Çıtam zaman konusunu işleyen işlerde hâlâ Dark olsa da bu dizinin 8 bölümüyle geçecek zamanın boşa olmayacağını söyleyebilirim. Çünkü 1899 gelene kadar dizi izlemeyeceğini söyleyen beni memnun ettiyse bir bakın derim.