Başlangıç

Simba bütün şehrin keşmekeşliğinden bunalıp sokak sokak dolanıyordu. Tüm gördüklerini kaydeden zeki beyninin farkında olmayan insanlar için o yalnızca bir kediydi. Oysaki pazar sokağının önünden geçerken çürük malları müşteriye kakalamaya çalışan Manav Mehmet’in yaptığı sahtekarlığı, kızları dikizleyen İrfan Amca'nın edepsizliğini ve yerlere çöp atan binlerce üniversite mezununun özündeki eğitimsizliği biliyordu. O görünenden çok daha zeki bir kediydi.

Bilim insanı olan Esin Hanım'ın kedisi Simba, beynine çip takılmış ve şehirde gördüklerini çipe kaydetmesi amaçlanan bir kediydi. Bir psikoloji profesörü olan Esin hanım, kedisinin beynine çip takarak bütün gün boyunca ona şehri gezdiriyor ve böylece kaydettiği görüntüleri akşam bilgisayarına aktarıp izliyordu. Bunu yapmasındaki amaç yaşadığı toplumun psikolojik analizini yapmaktı. İnsanlara psikolojik test yapmak için yaklaştığında belirli ölçülerde bilgiler toplayabiliyordu. Bu yüzden daha fazla bilgi toplayabilmek için böyle bir yol seçmişti.

Bu sabah yine erken uyandı. Simba'yı hazırladıktan sonra yine dışarıya bıraktı. Simba her gün yaptığı gibi afacanlıkla sokak aralarında koşmaya başladı. Bir ağacın tepesine çıktı ve bütün caddeyi kuş bakışı incelemeye başladı.

Caddenin sonunda bir karışıklık vardı. Mafya kılıklı bir adam köşede bekliyordu. Birisini beklediği çok belliydi. İnsanları bir süzgeç misali süzüyor ve gözlerine bakıyordu. Caddenin başından takım elbise içerisinde başka bir adam göründü. Köşede bekleyenin yanına yaklaştı. Cebindeki silahı hızlıca çıkararak köşede bekleyen adamın ceketinin iç cebine yerleştirdi. Bu olay Simba’nın keskin gözlerinden elbette kaçmadı.

İki adam daha sonra ayrıldılar. Cebine silah konan hızla bir ara sokağa doğru ilerlemeye başladı. Diğer adamsa tamamıyla ters yöne gitti. Akşam saatlerine doğru kimsenin olmadığı ara sokak epey ıssızdı. Simba hâlâ ağacın üzerindeydi ve ara sokağın her bir köşesini görebiliyordu. Adam hızla ilerledi ve harabe bir evin bodrum katına girdi. Birkaç dakika sonra bütün sokağı çınlatan bir silah sesi duyuldu. Simba bu sesten çok korktu. Ağaçtan indi ve hızla koşarak evin yolunu tutmaya başladı.

Bugün kaydettiği bilgilerin bir cinayeti aydınlatabilme gücünden habersizdi.