Quentin Tarantino'nun ilk kurgu dışı kitabı "Cinema Speculation", 25 Ekim 2022'de çıkıyor.


"Cinema Speculation"ın, 70'lerin Amerikan sineması bağlamında "film eleştirisi, film teorisi, habercilik ve kişisel tarih" karışımı bir kitap olduğu ifade ediliyor.


Efsane yönetmenin HarperCollins Publishers tarafından yayımlanacak olan 400 sayfalık eseri, Amerika menşeili çoğu internet kitapçısında ön siparişe açıldı.


"Quentin Tarantino, çağdaş film yapımcılarının en ünlülerinden biri olmasının yanı sıra, yaşayam keyfi en bulaşıcı film aşığıdır muhtemelen. Yıllarca, sonunda filmlerle ilgili kitaplar yazmaya başladığını röportajlarda lanse etti. Şimdi, "Sinema Spekülasyonu'nun zamanı geldi ve sonuç, tutkulu hayranlarının ve tüm sinemaseverlerin umabileceği her şey oldu. 1970'lerden kalma ve hepsini ilk kez o dönem genç bir sinemasever olarak izlediği önemli Amerikan filmleri etrafında düzenlenen bu kitap, entelektüel açıdan titiz ve anlayışlı olduğu kadar coşkulu ve eğlenceli. Aynı zamanda film eleştirisi, film teorisi, bir habercilik başarısı ve harika bir kişisel tarih. Hepsi QT'nin hemen tanınabilen benzersiz sesiyle ve sinema hakkında, yalnızca bu sanat formunun en büyük uygulayıcılarından birinin mümkün kılabileceği, nadir bir bakış açısıyla yazılmıştır."







Kaynak: Twitter/Letterboxd, Amazon


Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz