Bazen sadece kendim gibi olabildiğim bir yerlerde yaşamayı çok isterdim. Kendim gibi olabileceğim ve yargılanmayacağım bir yerde olmak nasıldır acaba? Ben olursam nasıl biri olurum? Sizi eleştiren yok, sizi karşılaştıran kimse yok, onu yapma şöyle olur, bunu yapma şöyle derler cümleleri yok, sadece olduğum gibi olsam nasıl bir ben olurdum merak ediyorum...


Her seferinde yaşımıza uygun davranmamız gereken kurallar hayatın neresinde yazıyor? Ya da içimden bir şey geldiyse bana yakışıp yakışmadığına başkalarının karar vermesi mi gerekir? Bazı şeylere sadece sabır gösteriyorum çünkü ben saygısızlık etmekten çekinen, uyumlu bir insanım. Topluma uyum gösteriyorum ve topluma ayak uyduruyorum. Öyleyse toplum da bazen beni olduğum gibi kabullenip uyum göstermek zorunda. Bazen başkaldırıyorum, tersine yürüyorum yolun. Duvarlar çıkıyor önüme; çiçekler seriyorum, çiziyorum, sarmaşıklara dolanıp tepeden aşağıya iniyorum o duvarlardan. Varsın çizilsin bir iki kesik ile elim, kolum, yüzüm. Mücadele vermeden nasıl doğarım ben benden. Yırtmadan bendimi nasıl çıkarırım içimden asıl olan beni. Sizinle ama sizsiz bir yaşam diliyorum bazen. Bırakın fikirlerim özgür olsun, özgün olsunlar. Ben sizden değilim diye mi bu hor görüş beni? Aynılıkta güven vardır ama süründürür, oysa farklılıkta korku vardır ama insanı yaşatır. Ben yaşamak istiyorum! Tekrar etmek değil, hissetmek istiyorum, keşfetmek istiyorum.


Her gün aynı tepkileri bezenmiş yüzler, aynı kalıplaşmış cümlelere kulak kesilmiş tipler beni anlamazlar biliyorum. O yüzden sizlere darılmıyorum. Siz günlerinizi yaşayadurun atalarınızın hatalarından gidin hatta kendi doğrularınız olmadan başkalarının doğrularıyla yol alıverin. Ben özümü bulmak istiyorum. İçimdeki ben nasıl biri, korkmadan özgürce keşfetmek istiyorum. Hem bilir misin öteki dünyalar sorgulayamayanlara göre değil. Korkaklara göre değil. Cesaretsizlere göre değil. Biraz yanmayı göze alacaksın ki pişesin, biraz kor ateşlerde yürüyeceksin ki olasın.

Siz aynı tahmin edilebilir kafiyelerle yaşamaya devam edin bu hayatı, ben devrik cümleler kurmaya gidiyorum.