Rap müziğine karşı büyük bir ön yargı olduğu aşikar. Hatta rapin bir müzik türü olmadığını savunan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Benim düşüncem ise rap müzik şiir ve ritmi en güzel birleştiren tür olduğudur. Söz ve ritim ön planda turulurken müziğin diğer önemli unsuru melodi ise çok arka planda kalıyor. Rap müziğin beni içine çeken en büyük özelliği bir anlatısının olmasıdır. Bu yüzden rap müzik olan her parçayı dinlemem, daha doğrusu dinleyemem. İçinde bir başkaldırı olan ve bu başkaldırıyı kitlelere ulaştırmak isteyen parçalar devamlı oynatma listemde olur.
Şarkıya gelecek olursak Saian mahlasını kullanan Güney Erkut'un, rap müziğin, benim için en güzel parçası 'Feleğin Çemberine 40 Kurşun'. Tabiri caizse rap müziğin doğasında olan eleştirel ögeleri içinizde hissetmenizi sağlayan dolu dolu bir şarkı. Dinlemezi ve dinletmenizi istediğim için not düşüyorum bu güzel platforma.
Saian için de bir not düşmek gerekirse rap müziğin en güzel söz yazarların bir tanesi. Şairlerden esinlendiğini belirtmiş kendisi. Dinlediğinizde sizi müthiş bir kelime haznesi ile karşılıyor.
Keyifli dinlemeler.